Octyma: Innovatie in Remtechnologie

Brembo's Nieuwe Remklauw Definieert Prestatie en Stijl

Brembo S.p.a. introduceert Octyma, een baanbrekende remklauw die technologie en design harmoniseert voor de nieuwe Range Rover Sport SV.

De Octyma remklauw van Brembo S.p.a. is een toonbeeld van innovatie in de auto-industrie. Geïnspireerd door het concept van oneindige energie en kracht, vertegenwoordigt de naam 'Octyma' - afgeleid van het Latijnse 'octo' voor het aantal zuigers - een constante stroom van balans en harmonie. Deze remklauw is exclusief ontworpen voor het moderne luxe vlaggenschip, de nieuwe Range Rover Sport SV, en belichaamt Brembo's visie om energie om te zetten in inspiratie.

Wat de Octyma onderscheidt van andere remklauwen is de unieke combinatie van stijl, identiteit en functionaliteit. De acht zuigers zijn op een innovatieve manier gekruist geplaatst, wat zorgt voor een optimale verdeling van de druk op de remblokken en daarmee de remprestaties verbetert. De strakke lijnen geven het een sportief karakter, terwijl de aandacht voor detail zorgt voor een elegante oplossing. De exclusiviteit wordt verder verhoogd door het gebruik van specifieke kleuren: geel, rood, koolstofbrons en zwart, die de vorm benadrukken en de persoonlijkheid van de remklauw definiëren.

De realisatie van de Octyma remklauw is het resultaat van geavanceerde ontwerptechnieken die mechatronica kennis, handmatige schetsen en 3D-modellering combineren. Het productieproces omvat een zorgvuldig intern traject van onderzoek tot testen. Vervaardigd uit hoogwaardig gegoten aluminium, zorgt de geoptimaliseerde giettechniek voor duurzaamheid. De opvallende kleuren, nauwkeurig bepaald aan de hand van de specificaties van de klant, worden bereikt door een speciale verftechniek die niet alleen de esthetische aantrekkingskracht verhoogt, maar ook uitzonderlijke prestaties onder alle omstandigheden garandeert.

De technische specificaties van de Octyma remklauw zijn indrukwekkend. Met afmetingen van 434mm x 151mm x 188mm ondergaat het product voor massaproductie uitgebreide statische en dynamische testen op de testbank om de duurzaamheid en prestaties te waarborgen. Deze worden vervolgens geoptimaliseerd met uitgebreide wegtests onder alle omstandigheden om het comfort te verbeteren door de respons op specifieke toepassingen in het echte gebruik te beoordelen. De esthetiek wordt gegarandeerd door een sterk validatieplan voor oppervlaktebehandeling, dat kleurstabiliteit en uitstekende prestaties in verschillende milieuomstandigheden waarborgt.

De interactie met de Octyma remklauw is eenvoudig: het wordt gekoppeld aan Brembo-schijven en rechtstreeks op de voorzijde van het voertuig gemonteerd. Door het rempedaal in te drukken, stroomt de vloeistof in de remklauw, wat druk op de zuigers uitoefent, die op hun beurt de remblokken tegen de schijf drukken en wrijving genereren om het voertuig af te remmen. Dit garandeert de hoogste voertuigvertraging en verbetert de rijervaring dankzij de innovatieve 8-zuigers kruisindeling die de drukverdeling van de remblokken en de remefficiëntie optimaliseert.

De ontwikkeling van de Octyma begon met de eerste schetsen in 2018 en werd afgerond met de officiële lancering van het voertuig op de markt in mei 2023. Een toegewijde ontwerpstudie werd uitgevoerd naar de onderscheidende stijlkenmerken van het klantenmerk, de marktpositionering en de waarden die het merk aan de consument wil overbrengen. De studie toonde aan dat details het verschil kunnen maken: bij de keuze van een auto is de gemiddelde klant van JLR zeer gericht op esthetiek, inclusief het remsysteem.

De grootste uitdaging was het verenigen van Brembo's waarden en ontwerptaal met de specifieke en sterke ontwerptaal van de klant. Door samen te werken, konden we de gemeenschappelijke waarden identificeren en vertalen naar een sterke ontwerptaal die het eindproduct prachtig vormgaf. Het resultaat is een remklauw die niet alleen functioneel superieur is, maar ook een lust voor het oog, waardoor het een onmisbaar onderdeel wordt van de luxe auto-ervaring.

Brembo's Octyma remklauw is beschermd door meerdere patenten en modelregistraties, waardoor het unieke ontwerp en de technologie exclusief blijven voor het merk. Deze bescherming onderstreept de innovatieve waarde en het technische vernuft van het ontwerp.

De erkenning van de Octyma remklauw als winnaar van de prestigieuze A' Design Award in 2024 bevestigt de uitzonderlijke kwaliteit en het innovatieve karakter van het ontwerp. De Platinum A' Design Award erkent wereldklasse, uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die ongeëvenaarde professionaliteit, genialiteit tonen en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het is een bekroning voor esthetiek die de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie verlegt, transcendentale uitmuntendheid vertoont en de wereld een betere plek maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Brembo
Afbeeldingscredits: Brembo
Projectteamleden: Brembo
Projectnaam: Octyma
Projectklant: Brembo S.p.A.


Octyma IMG #2
Octyma IMG #3
Octyma IMG #4
Octyma IMG #5
Octyma IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp