De Zoete Symbiose van Oud en Nieuw

TangDaLi: Waar Traditie en Moderniteit Samensmelten

In de schaduw van de Tang Dynastie vindt TangDaLi zijn oorsprong, een merkidentiteit die historische diepgang koppelt aan hedendaagse dynamiek. Het project belichaamt de diversiteit en openheid van een tijdperk dat bekend staat om zijn culturele rijkdom.

De ontwerpers van sxdesign hebben zich laten inspireren door de Tang Dynastie, een periode die bekend staat om zijn culturele diversiteit en openheid. TangDaLi is niet zomaar een naam; het is een spel van woorden dat 'suiker' en de dynastie verbindt, en zo een brug slaat tussen verleden en heden. Deze unieke benadering van merkidentiteit maakt gebruik van traditionele Chinese motieven en kleuren, gecombineerd met een moderne esthetiek. Het resultaat is een levendige en onderscheidende visuele taal die zowel de historie als de energie van het merk weerspiegelt.

Wat TangDaLi onderscheidt, is de harmonieuze samensmelting van klassieke en moderne elementen. De visuele identiteit speelt in op de dubbele betekenis van 'Tang' en creëert zo een merknaam met een knipoog. De grafische vormgeving omarmt moderne technieken en brengt tegelijkertijd de muurschilderingen en traditionele vormen van de Tang Dynastie tot leven. Deze combinatie van naamgeving en visuele strategie versterkt de merkherkenning en legt een solide basis voor toekomstige marketinginspanningen.

De realisatie van TangDaLi maakt gebruik van geavanceerde grafische ontwerptechnieken, waarbij lijntekeningen uit de Tang Dynastie worden gecombineerd met hedendaagse beelden. Duurzaamheid staat centraal bij de productie, waarbij gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De nauwkeurige uitvoering met hoogwaardige printtechnologie op recyclebare substraten weerspiegelt de toewijding van het merk aan milieubewustzijn.

De verpakkingen variëren in grootte, met een grote verpakking van 150mm bij 150mm bij 50mm en een kleinere variant van 150mm bij 50mm bij 50mm. De flexibiliteit in formaat maakt het mogelijk om de merkidentiteit op diverse manieren uit te dragen, van posters tot verpakkingen. De sleutelwoorden die TangDaLi typeren zijn merkidentiteit, Chinese traditie, Tang Dynastie, poster en verpakking.

De interactie met het ontwerp van TangDaLi is doordacht. De iconische illustraties en typische visuele elementen zorgen voor onmiddellijke herkenning. Tegelijkertijd zorgt de combinatie van traditionele en moderne aspecten voor een frisse en prikkelende ervaring. Deze elementen vormen ook de basis voor het ontwikkelen van merkverhalen in toekomstige marketingcampagnes. De speelse verwijzing naar de naam van het merk wekt nieuwsgierigheid en nodigt consumenten uit om de waarde van het merk, dat traditie en moderniteit verbindt, te ervaren.

Het project TangDaLi begon in april 2023 in Beijing en werd in oktober 2023 voltooid. Het onderzoek voorafgaand aan het ontwerp combineerde historische analyse met hedendaagse designtrends om een verbinding tussen verleden en heden te creëren. Uitdagingen zoals het authentiek integreren van culturele elementen van de Tang Dynastie in een moderne merkidentiteit werden overwonnen door diepgaand onderzoek en het toepassen van ecologische en productienormen.

De ontwerpers en creatievelingen achter TangDaLi, waaronder illustratoren en projectleden, hebben een merkidentiteit gecreëerd die zowel klassieke als moderne elementen samenbrengt. De humoristische merknaam en de visuele strategie die zowel de Tang Dynastie als moderne vormgeving omarmt, zorgen voor een levendige en aantrekkelijke merkindruk. Met de synergie tussen merknaam, visuele identiteit en milieuvriendelijk ontwerp, communiceert TangDaLi zijn essentie en producttype, versterkt het de merkherkenning en legt het een fundament voor toekomstige marketing, waardoor de band met consumenten wordt versterkt en de winst wordt verhoogd.

De intellectuele eigendomsrechten van TangDaLi behoren toe aan sxdesign. Deze unieke benadering van merkidentiteit heeft het ontwerp de Bronzen A' Design Award in de categorie Grafisch, Illustratie en Visuele Communicatie Design in 2024 opgeleverd, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: sxdesign
Afbeeldingscredits: Illustrations: Luo Ling Photos and designs: sxdesign
Projectteamleden: Illustrations: Luo Ling Design and Creative: Chen Xu Wu Fang Bo Huang Hao Dr. Zhang Rong Project: Hao Qian Lin Hongnan Liu Beibei Tian Jianing Zhou Qian Ding Yipeng Li Shulong Yuan Zhihan Zhang Mingjie
Projectnaam: Tang Da Li
Projectklant: Tang Da Li


Tang Da Li IMG #2
Tang Da Li IMG #3
Tang Da Li IMG #4
Tang Da Li IMG #5
Tang Da Li IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp