Faffin Font Family: Een Nieuwe Typografische Taal

Paul Robb's Faffin combineert minimalisme met veelzijdigheid

De Faffin Font Family, ontworpen door Paul Robb, is een typografisch systeem dat twee contrasterende stijlen samenbrengt in een verfijnd ontwerp. Deze lettertypefamilie biedt een unieke visuele vertelling voor ontwerpers.

In de wereld van type design is de Faffin Font Family een frisse wind die de esthetiek van minimalisme en de helderheid van Zwitsers letterontwerp belichaamt. Paul Robb, de ontwerper achter dit project, heeft een lettertypefamilie gecreëerd die de grenzen van traditionele typografie verlegt. De Faffin Font Family bestaat uit twee stijlen: Faffin Sans en Faffin Display, die zowel afzonderlijk als samen gebruikt kunnen worden om een harmonieuze en hedendaagse typografische taal te vormen.

Wat de Faffin Font Family onderscheidt, is de veelzijdigheid en de mogelijkheid om twee stijlen te combineren. Faffin Sans is een directe knipoog naar de onpartijdigheid van het Zwitserse letterontwerp, met een zorgvuldige mix van hedendaagse vormen en rondingen. Faffin Display, daarentegen, is een variabel lettertype dat de veelzijdigheid naar een hoger niveau tilt. Deze combinatie maakt het mogelijk voor ontwerpers om een naadloze blend van hedendaagse esthetiek te bereiken.

De realisatie van de Faffin Font Family werd mogelijk gemaakt door het gebruik van Glyphs, een software voor het creëren van lettertypes. Het type specimen boek, een essentieel onderdeel voor de presentatie van het lettertype, werd in beperkte oplage geproduceerd met offset digitaal drukwerk in vijf kleuren. De specificaties van het specimen zijn zorgvuldig gekozen met afmetingen van 210 x 290 mm, wat de inhoud een passend podium biedt.

De lancering van de Faffin Font Family vond plaats op internationaal niveau en werd snel opgepikt door designbureaus over de hele wereld. De lettertypefamilie is niet alleen een tool voor visuele communicatie, maar ook een kunstwerk op zich. Het project, gestart in april 2023 en gelanceerd in november 2023, is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de oorsprong van het Zwitserse letterontwerp en de mogelijkheden om deze klassieke vormen uit te breiden en aan te passen naar nieuwe vormen en contouren.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Faffin Font Family was het creëren van een sans serif en display lettertype die samen een hedendaagse visuele taal vormen. Het resultaat is een lettertypefamilie die twee duidelijke stijlen biedt, ontworpen om zowel individueel als in combinatie gebruikt te worden, waardoor een naadloze mix van hedendaagse esthetiek mogelijk is. De Faffin Font Family is een bewijs van Robb's vakmanschap en innovatieve benadering van type design.

De intellectuele eigendomsrechten van de Faffin Font Family behoren toe aan Paul Henry Robb en Moira Bartoloni, en in 2024 werd het ontwerp bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design. Deze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionele uitmuntendheid en innovatie. De Faffin Font Family staat symbool voor technische bekwaamheid en artistieke vaardigheid, en roept gevoelens van bewondering en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Paul Robb
Afbeeldingscredits: Paul Henry Robb Moira Bartoloni
Projectteamleden: Paul Henry Robb Moira Bartoloni
Projectnaam: FAFFIN FONT FAMILY
Projectklant: S6 Foundry


FAFFIN FONT FAMILY IMG #2
FAFFIN FONT FAMILY IMG #3
FAFFIN FONT FAMILY IMG #4
FAFFIN FONT FAMILY IMG #5
FAFFIN FONT FAMILY IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp