Pleady Branding: Een Unieke Benadering van Merkontwikkeling

Een Ontwerp van Katsumi Tamura

Inleiding:

Pleady is een gespecialiseerde fabrikant van tapematerialen die atleten voorziet van hoogwaardige ondersteuning. Het merk heeft een unieke benadering van merkontwikkeling gekozen, waarbij het de nadruk legt op het creëren van een samenhangende merkervaring op alle touchpoints. Het ontwerp, gerealiseerd door Katsumi Tamura, omvat onder andere de merknaam, het logo en de communicatiemiddelen. Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen en uitdagingen van dit ontwerp.

PLEADY lanceerde in juli 2019 en heeft sindsdien een sterke positie verworven in de markt voor tapematerialen. Het merk wilde zich onderscheiden van de concurrentie en koos daarom voor een duidelijk gedifferentieerde benadering. Het ontwerpteam ontwikkelde de merknaam "Pleady" als een samenvoeging van de woorden "play" en "ready", wat de nadruk legt op de ondersteuning van atleten door middel van hoogwaardige tapematerialen.

De kern van het ontwerp is het logo, dat een lijn in de merkkleur bevat die door het woord "Pleady" loopt. Dit visuele element is geïnspireerd op de key visual van een vrouwelijke hardloper. Het ontwerpteam wilde een eenduidige merkervaring creëren en heeft daarom de visuele elementen van het logo geïntegreerd in alle communicatiemiddelen, zoals verpakkingen, websites, productcatalogi en beursstands.

Een van de uitdagingen bij dit ontwerp was het beheersen van de merkkleur. Het ontwerpteam voerde kleurbeheer uit om ervoor te zorgen dat de merkkleur op papier, film en een beeldscherm dezelfde indruk zou maken. Dit zorgde voor consistentie en herkenbaarheid van het merk, ongeacht het medium waarop het werd gereproduceerd.

Het ontwerpteam bestond uit getalenteerde professionals, waaronder Creative Director Moritaka Yoshida en Art Director Katsumi Tamura. Samen werkten ze aan het ontwikkelen van een eenduidige merkervaring en het realiseren van de communicatiemiddelen binnen een strak tijdschema.

Het succes van het ontwerp werd erkend met de toekenning van de Bronze A' Design Award in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp van Pleady werd geprezen vanwege de sterke technische en creatieve vaardigheden, evenals de bijdrage aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke benadering van merkontwikkeling en de nadruk op een consistente merkervaring, heeft Pleady een sterke positie verworven in de markt voor tapematerialen. Het ontwerp van Katsumi Tamura heeft bijgedragen aan het succes van het merk en heeft de aandacht getrokken van de ontwerpwereld.

PLEADY en het ontwerp van Katsumi Tamura bewijzen dat een doordachte merkontwikkeling en een consistente merkervaring van cruciaal belang zijn voor het opbouwen van een succesvol merk.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Katsumi Tamura
Afbeeldingscredits: Katsumi Tamura
Projectteamleden: Creative Director: Moritaka Yoshida, Toshiyuki Nagamatsu / Art Director: Katsumi Tamura / Designer: Takahiro Sugawara, Hiroyuki Fukazu / Copywriter: Toshiyuki Nagamatsu / Printing Director: Moritaka Yoshida
Projectnaam: Pleady
Projectklant: Katsumi Tamura


Pleady IMG #2
Pleady IMG #3
Pleady IMG #4
Pleady IMG #5
Pleady IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp