Reis door Thee: Een Historische Illustratie

Yao Wu's Visuele Ode aan Chinese Theeroutes

De historische theeroutes van China, verbeeld in twee krachtige illustraties door ontwerper Yao Wu, brengen een eeuwenoude traditie tot leven.

De "Trip of Tea" is een illustratief project dat de rijke theecultuur van China viert. Geïnspireerd door de "Tienduizend Mijlen Theeweg" en de "Maritieme Zijderoute", heeft Yao Wu, in samenwerking met een getalenteerd designteam, een visuele reis gecreëerd die de historische paden van theetransport verkent. De illustraties, gemaakt in opdracht van het bekende Chinese theemerk "Bama Tea", integreren op slimme wijze het paard, een prominent symbool in het logo van het bedrijf, als een leidend element in het verhaal van de theereis.

Wat deze werken onderscheidt, is de manier waarop verschillende paarden en zadels worden afgebeeld, elk met unieke kenmerken die de diversiteit van de bezochte bestemmingen weerspiegelen. De illustraties zijn opgezet als een doorlopende reeks, die zowel als geheel als in afzonderlijke delen gebruikt kan worden voor commerciële toepassingen zoals ansichtkaarten en posters. Deze aanpak biedt flexibiliteit voor grafische promotie en gebruik.

De technische realisatie van de illustraties is uitgevoerd met behulp van Photoshop en een tekentablet. Het formaat van de illustraties is aangepast voor verschillende toepassingen, waarbij de grootte kan variëren afhankelijk van het commerciële gebruik. De giclée-technologie zorgt voor een hoogwaardige weergave van de illustraties, die als afzonderlijk kunstwerk een indrukwekkende afmeting van 3,84m bij 0,76m hebben.

Het project, dat in augustus 2022 in Beijing van start ging en in december van datzelfde jaar werd voltooid, is een diepgaande verkenning van de theecultuur in verschillende landen en regio's. Het designteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de historische theedrinkscènes en deze geïntegreerd in de illustraties, met als verbindend element de veelzijdigheid van het paard. De uitdaging lag in het samenbrengen van de diverse theeculturen zonder de eenheid van stijl en karakter te verliezen.

Deze illustraties zijn niet onopgemerkt gebleven in de designwereld; ze zijn bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Grafisch, Illustratie en Visuele Communicatie Design in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van uitzonderlijke creativiteit, vakmanschap en innovatie. Yao Wu's "Trip of Tea" is een treffend voorbeeld van hoe kunst en geschiedenis samenkomen in een harmonieus en boeiend design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wu yao
Afbeeldingscredits: Wu yao
Projectteamleden: Original designer: Yao Wu Illustration designer: Yuchen Zhang Illustration designer: Boxing Xie Graphic designer:Ziyang Zheng Graphic designer:Zhen Tan Graphic designer:Huafeng Shi 3D designer:Hao Liao
Projectnaam: Trip of Tea
Projectklant: Beijing Wuyao Cultural and Creative Co. Ltd.


Trip of Tea IMG #2
Trip of Tea IMG #3
Trip of Tea IMG #4
Trip of Tea IMG #5
Trip of Tea IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp