Aprex Family: Een Veelzijdig en Eigentijds Lettertype

Een Typeface Specimen ontworpen door Paul Robb

Aprex Sans en Aprex Mono zijn twee opvallende lettertypen die de perfecte balans vinden tussen minimalistische eigenschappen en een unieke flair. Ontworpen door Paul Robb, zijn deze lettertypen een naadloze combinatie van eigentijdse details en klassieke stijlen, geïnspireerd door mid-century humanistische en groteske lettertypen.

Met Aprex Sans wordt inspiratie gehaald uit de strakke en eenvoudige structuren van mid-century lettertypen. Het lettertype kenmerkt zich door hoekige verbindingen tussen rondingen en stelen, wat zorgt voor een solide en rechtlijnige uitstraling. Aprex Mono daarentegen is een gestileerde industriële versie met ondersteuning voor meerdere talen. Dit lettertype is geïnspireerd op de basisstructuur van schreefloze lettertypen en streeft naar een optimale balans en optimalisatie voor een strak resultaat.

Wat Aprex font echt uniek maakt, is de combinatie van minimalistische eigenschappen met opvallende details in de contrasterende ruimtes en ademende openingen. Het lettertype is opvallend veelzijdig en biedt uitstekende leesbaarheid in verschillende gewichten en groottes. Met meer dan 700 glyphs in elke gewicht, biedt Aprex een breed scala aan mogelijkheden voor ontwerpers en creatievelingen.

Het lettertype is ontwikkeld met behulp van handgetekende schetsen en vervolgens verder uitgewerkt in Glyphs. Het resultaat is een lettertypefamilie die beschikbaar is in TTF, OTF en WOFF formaten, waardoor het gemakkelijk te integreren is in verschillende ontwerpprojecten en toepassingen.

De ontwikkeling van de Aprex font familie vond plaats in 2022. Het ontwerpproces was gebaseerd op onderzoek naar de internationale stijl van de late 20e eeuw en putte inspiratie uit mid-century humanistische en groteske lettertypen. Het overwinnen van de uitdagingen om een mono en schreefloos lettertype te creëren dat zowel gedetailleerd als vormvast is, was een van de hoogtepunten van het ontwerpproces.

Aprex font is niet alleen een visueel aantrekkelijk lettertype, maar heeft ook erkenning gekregen in de ontwerpwereld. In 2023 werd dit ontwerp bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke creaties die getuigen van het genie en de wijsheid van de ontwerper en een significante impact hebben op de wereld met hun uitmuntende kenmerken.

De auteursrechten van de Aprex font familie behoren toe aan Paul Henry Robb, 2022. Het lettertype en de bijbehorende afbeeldingen zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten.

Met zijn veelzijdigheid, eigentijdse uitstraling en unieke details is Aprex font een uitstekende keuze voor ontwerpers, merken en creatieve professionals die op zoek zijn naar een lettertype dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Paul Robb
Afbeeldingscredits: Images and typeface copyright Paul Henry Robb 2022
Projectteamleden: Paul Henry Robb
Projectnaam: Aprex Family
Projectklant: Paul Robb


Aprex Family IMG #2
Aprex Family IMG #3
Aprex Family IMG #4
Aprex Family IMG #5
Aprex Family IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp