Unity Ring: Een Abstracte Compositie van Eenvoud en Beweging

Een Minimalistisch Sieraad Ontworpen door Alireza Merati

Inleiding

De Unity ring, ontworpen door Alireza Merati, is een indrukwekkend sieraad dat geïnspireerd is op de De Stijl-beweging uit 1917. Met behulp van eenvoudige geometrische vormen zoals rechthoeken en cilinders heeft de ontwerper een abstracte compositie gecreëerd die zowel eenvoudig als samenhangend is. Door het herhalen en uitlijnen van verschillende rechthoeken, waarvan sommige hol en andere gevuld zijn, ontstaat er een ritmisch patroon dat een gevoel van beweging overbrengt en de kijker een pad biedt om te volgen.

De Unity ring is een langwerpige modering die deels gedragen wordt voor mode- of stylingdoeleinden. Het opvallende ontwerp met een volledig vlakke vorm trekt zeker de aandacht.

De Unity ring is gemaakt van 18-karaats geelgoud en weegt in totaal 7,95 gram. De afmetingen zijn 20,80 mm in lengte en 18,76 mm in breedte.

Het ontwerp van de Unity ring is gerealiseerd met behulp van geavanceerde technologieën. Het project is ontworpen en ontwikkeld in het 3D Matrix-programma. Eerst werd er een 3D-model gemaakt en vervolgens werd er een prototype geprint met een Projet wax 3D-printer. Na het controleren van de grootte en visuele aspecten van het prototype, werd er een gipsen mal gemaakt en uiteindelijk werd de ring gegoten.

De Unity ring is ontworpen in december 2019 in Tehran, Iran.

De ontwerper liet zich inspireren door de De Stijl-beweging, die zich richtte op het gebruik van de meest basale elementen zoals kleur, lijn en vorm in hun puurste en meest fundamentele staat om universele en absolute waarheden over te brengen. Het reduceren van kunst tot pure componenten stond centraal in deze beweging.

Het ontwerpen van de Unity ring bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Het was een constante strijd om eenvoudig te blijven en niet te veel te willen toevoegen aan het ontwerp. Maar uiteindelijk is het gelukt om een ontwerp te creëren dat zowel simpel als verfijnd is.

De Unity ring is een prachtig voorbeeld van hoe geometrische vormen en abstracte composities kunnen samenkomen om een uniek en opvallend sieraad te creëren. Met zijn ritmische patroon en gevoel van beweging is deze ring een ware eyecatcher.

De Unity ring heeft in 2023 de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

De Unity ring, een meesterwerk van Alireza Merati, is een must-have voor liefhebbers van minimalistisch design en abstracte kunst. Met zijn unieke compositie en verfijnde uitstraling is deze ring een tijdloos sieraad dat elke outfit compleet maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alireza Merati
Afbeeldingscredits: Alireza Merati, unity, 2021.
Projectteamleden: Alireza Merati
Projectnaam: Unity
Projectklant: Alireza Merati


Unity  IMG #2
Unity  IMG #3
Unity  IMG #4
Unity  IMG #5
Unity  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp