Lunar: Een Uniek en Grafisch Horloge

Een Innovatieve Tijdweergave

Het Duitse horlogemerk ZIIIRO heeft met het Lunar horloge een unieke en grafische manier van tijdweergave gecreëerd. Dit horloge maakt gebruik van twee halve cirkels die in elkaar grijpen om de tijd aan te geven. De juiste zijde van de halve cirkel die de huidige tijd weergeeft, wordt bepaald door de natuurlijke kloksgewijze rotatie. Het binnenste minutenwiel is ingebed in het buitenste uurwiel, waardoor beide wielen op hetzelfde hoogteniveau worden uitgelijnd. ZIIIRO legt de nadruk op unieke en speelse manieren om de tijd weer te geven in plaats van absolute precisie.

Het Lunar horloge is ontworpen met als doel een horloge te creëren waarbij het hele oppervlak een veranderend patroon vormt, maar op een minimalistische manier. Om het horloge bruikbaar en leesbaar te maken, is het noodzakelijk dat de eigenaar de kloksgewijze richting kent. Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, aangezien het woord "kloksgewijs" verwijst naar horloges. Wat dit ontwerp echter bijzonder maakt, is dat het grafische ontwerp van het horloge is verbonden met een horloge zonder alternatief. Het zou niet werken in een wereld waar sommige horloges met de klok mee draaien en andere tegen de klok in. Het ontwerp is op de meest intieme manier verbonden met het product.

Het Lunar horloge is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder geborsteld 316L roestvrij staal voor de behuizing en een gehard mineraalglas voor de wijzerplaat. Het horloge wordt aangedreven door een Japanse MIYOTA Quartz-beweging en is waterbestendig tot 5 ATM. De aluminium wijzers zijn geanodiseerd en bedrukt in verschillende kleuren, wat bijdraagt aan het unieke en speelse karakter van het horloge. Het Lunar horloge wordt geleverd met een 316L roestvrijstalen Milanese mesh band, die zorgt voor een comfortabele en stijlvolle pasvorm.

Het Lunar horloge is een bekroond ontwerp en heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horlogeontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan buitengewone en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het Lunar horloge is een venerated product dat kunst, wetenschap, design en technologie combineert en de wereld significant beïnvloedt met zijn wenselijke eigenschappen.

Met het Lunar horloge heeft ZIIIRO een uniek en grafisch horloge gecreëerd dat de traditionele manier van tijdweergave uitdaagt. Het samenspel van de interlockende vormen en de constante verandering van het grafische ontwerp maken van het Lunar horloge een ware eyecatcher. Dit horloge is niet alleen een functioneel accessoire, maar ook een kunstwerk om de pols.

Beeldcredits: Robert Dabi (afbeeldingen 1, 2, 4 en 5), Xcountry Inc. Japan (afbeelding 3)


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dabi Robert
Afbeeldingscredits: Image #1,2,4,5: Robert Dabi Image #3: Xcountry Inc. Japan
Projectteamleden: Robert Dabi, Derick Ip, Sing-Hei Chong
Projectnaam: Lunar
Projectklant: Dabi Robert


Lunar IMG #2
Lunar IMG #3
Lunar IMG #4
Lunar IMG #5
Lunar IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp