Troitsk: Een Meesterwerk van Edelstenen

Zheyu Wang's Creatie Vermengt Kunst en Ambacht

De Troitsk Emerald Ring is een toonbeeld van geometrische perfectie en kleurrijke durf. Ontworpen door Zheyu Wang, brengt deze ring een symfonie van smaragden, saffieren, diamanten en 18k goud samen. Het is een uniek sieraad dat de essentie van bloeiende bloemen vangt.

De inspiratie voor de Troitsk Emerald Ring komt voort uit de geometrische pracht van edelsteenslijpkunst, gecombineerd met een gedurfd kleurenpalet. Zheyu Wang heeft zich laten inspireren door de elegante samenkomst van zorgvuldig gechoreografeerde edelstenen en diamanten. Het unieke aan deze ring is de emaille afwerking, die zorgt voor een extra schittering en een onderscheidend karakter.

Wat de Troitsk ring onderscheidt, is het ontwerp dat geïnspireerd is op de boog van een koepel. Wang heeft veel tijd en aandacht besteed aan elk detail, van de selectie van de stenen tot de zetting, en van de dual-purpose structuur tot de strenge selectie van de edelstenen. Het resultaat is een sieraad dat de bloei van een bloem in een prachtig gebaar vastlegt.

De ring is vervaardigd met de hoogste normen van vakmanschap, waarbij alleen de fijnste materialen zijn gebruikt. De dynamische vorm en het ontwerp herinterpreteren de schoonheid van een ontluikende bloem en haar bloei. Dit maakt de Troitsk Emerald Ring tot een origineel en betoverend sieraad.

De technische specificaties van de ring zijn indrukwekkend: met een afmeting van ongeveer 40*30mm is de ring delicaat en lichtgewicht, maar toch opvallend. De gebruikte trefwoorden door de ontwerper, zoals smaragd, saffier, diamant, 18k goud en geëmailleerd, weerspiegelen de luxe en de kwaliteit van het ontwerp.

De interactie met de ring is net zo doordacht als het ontwerp zelf. De ring is niet alleen een sieraad, maar ook een kunstwerk dat met zorg is gecreëerd. De zorgvuldige afstemming van de stenen, de zetting en de selectie van de edelstenen maken deel uit van de ervaring van het dragen van deze ring.

De Troitsk Emerald Ring is in mei 2019 voltooid in Shanghai, China. De ontwerper heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar smaragden, bekend om hun levendige groene kleur en natuurlijke imperfecties, die bekend staan als 'smaragdtuinen'. Deze imperfecties zijn tegelijkertijd een bewijs van authenticiteit en een teken van natuurlijke schoonheid.

De grootste uitdaging bij het creëren van de Troitsk ring was het overwinnen van de complexiteit van het bloemontwerp. Dit vereiste uitgebreide ervaring in materiaalkeuze, ontwerp en jade snijtechnieken om de consistentie van de witheid en glans van alle bloemblaadjes te waarborgen.

De Troitsk Emerald Ring, bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, is een bewijs van Zheyu Wang's expertise en innovatie. Deze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die uitblinken in technische en artistieke vaardigheden, en die een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid tonen. De ring is niet alleen een sieraad, maar ook een symbool van creativiteit en vakmanschap.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zheyu Wang
Afbeeldingscredits: Zheyu Wang
Projectteamleden: Zheyu Wang
Projectnaam: Troitsk
Projectklant: Candy and Co.


Troitsk IMG #2
Troitsk IMG #3
Troitsk IMG #4
Troitsk IMG #5
Troitsk IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp