Een Hemelse Creatie: Maanlicht in de Nacht

Interieurdesign Geïnspireerd door de Maan door Le Szu Pai

De maan, een mysterieuze inspiratiebron, wordt op unieke wijze gevangen in het interieurontwerp 'Moonlight at Night' door Le Szu Pai van Zoom Interior Design Studio. Dit project, bekroond met een Zilveren A' Design Award, transformeert een woonruimte tot een sterrenhemel met een schitterende maan als middelpunt.

De betovering van de maan heeft een speciale plek veroverd in het hart van de huiseigenaar. Le Szu Pai, een ontwerper met een scherp oog voor detail en een passie voor het ongewone, heeft deze fascinatie tot leven gebracht door een maanvormige kroonluchter centraal in de open ruimte van de woning te hangen. Dit element dient niet alleen als verlichting, maar creëert ook de illusie van een echte maan binnenshuis. De toepassing van cement sculptuurtechnieken op de hoofdmuur van de tv-ruimte en de slaapkamer voegt een unieke sfeer toe aan de ruimte, waarbij verticale en horizontale lijnen slim worden geëlimineerd en een samenhangend maanlandschap wordt geconstrueerd.

Deze residentiële ruimte, met een oppervlakte van 435 vierkante meter verdeeld over de 13e en 14e verdieping van een 30 jaar oud gebouw, is op maat ontworpen voor een echtpaar. De vrouwelijke huiseigenaar wenste een ruimte die haar unieke temperament weerspiegelt. In elke ontmoeting voelde de ontwerper de kenmerkende charme van de huiseigenaar aan, die uiterlijke kracht met innerlijke zachtheid combineert. Dit concept werd de basis voor het ontwerp van de ruimte, waarbij een zwart-gouden kleurenschema, gestroomlijnde gebogen ontwerpen en nauwkeurige randdetails de flexibiliteit en diversiteit van de ruimte verhogen.

Om aan de uiteenlopende behoeften van het thuisleven te voldoen, is achter de woonkamer een werkruimte gepland, die dient als thuiswerkplek. Daarnaast is er een sportschool gecreëerd, waardoor de noodzaak om naar buiten te gaan voor lichaamsbeweging vervalt. Natuurlijk licht wordt binnengebracht in een zonkamer, waar men comfortabel kan genieten van zonnebaden. De ruimte is ook uitgerust met het Apple HomeKit slimme huis systeem, dat alle verlichting, audio en airconditioning apparaten met elkaar verbindt, waardoor de leefomgeving handiger en intelligenter wordt.

De uitdagingen bij het ontwerp van de TV-wand waren aanzienlijk. Het kernidee achter dit project was om de impact op het milieu te minimaliseren door geen marmer te delven, terwijl de textuur van het maanoppervlak in huis werd gebracht. De ontwerper heeft geavanceerde cement snijtechnieken gebruikt, elke textuur op maat gemaakt en huiseigenaren actief betrokken bij het productieproces om het stuk een uniek en onderscheidend karakter te geven.

Het project begon met het interieurontwerp in november 2021, gevolgd door de bouw in juli 2022, en werd voltooid in juli 2023 in Taichung City, Taiwan. De ontwerper heeft onderzoek gedaan naar transparante partities, slimme huisintegratie, multifunctioneel wonen en badkamerontwerp, en heeft het concept van thuiservaring opnieuw gedefinieerd met de concepten van transparantie, intelligentie, slimme functionaliteit en veelzijdigheid.

Deze residentiële ruimte is op maat ontworpen voor een echtpaar, waarbij de noodzaak om het in meerdere kamers te verdelen tijdens de plattegrond is geëlimineerd. Het gebruikt het contrast tussen zwart en goud om de sterrenhemel te presenteren. Met een volle maan kroonluchter geplaatst op het hoge plafond, presenteert het een concept van Chinese poëzie van "het witte jade bord in de nachtelijke hemel". Het herdefinieert de thuiservaring met de concepten van transparantie, intelligentie, slimme functionaliteit en veelzijdigheid. Reflecterende materialen zorgen ervoor dat de mysterieuze schoonheid van de maan overal in de kamer te zien is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Leo Lin
Afbeeldingscredits: Photographer Tony, 2023
Projectteamleden: Zoom Interior Design Studio Design Director-CHIN-HSIN,LIN Interior Designer-HSIN-CHIEH,LU Design Consultant-LE-SZU,PAI
Projectnaam: Moonlight at night
Projectklant: Zoom Interior Design Studio


Moonlight at night IMG #2
Moonlight at night IMG #3
Moonlight at night IMG #4
Moonlight at night IMG #5
Moonlight at night IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp