Restaurantontwerp "Yue" brengt de Japanse esthetiek van wabi-sabi tot leven

Een rustige en serene eetervaring

Geïnspireerd door de wabi-sabi esthetiek, creëert het restaurantontwerp "Yue" een ruimte die de schoonheid van bescheidenheid en rustieke eenvoud omarmt. Het ontwerp, gerealiseerd door ontwerper Toby Lin, brengt een delicate balans tussen moderne stijl en Japanse charme, en biedt een rustige en ontspannen eetervaring.

Het restaurant "Yue" ademt een kalme en stabiele sfeer uit met zijn donkergekleurde interieur, zachte houten roosters en grote gebogen oppervlakken. De ruimte wordt verlicht door een warme gele gloed, die wordt versterkt door de grote open vloer-tot-plafond ramen die overvloedig natuurlijk licht binnenlaten. De interieurindeling is zo ontworpen dat er geen scheidingswanden zijn, waardoor er onbelemmerd zichtlijnen zijn en de geest en het lichaam kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen.

Het ontwerp van "Yue" maakt gebruik van verschillende materialen om de gewenste sfeer te creëren. Suzuka cementtextuur, hoogwaardig bedrukt board, natuurlijk verweerd fineer, Italiaanse leistenen tegels, aluminiumlegering tegels en bamboe houtskool metalen platen worden samengevoegd om een rustieke en primitieve textuur te creëren die perfect past bij de wabi-sabi esthetiek.

De ontvangstbalie van "Yue" is gemaakt van een haarlijn roestvrijstalen paneel dat luxueus glinstert en speelt met licht en schaduw, waardoor iedereen een stijlvol en warm welkom krijgt. In het zitgedeelte is er voldoende ruimte tussen de stoelen, waardoor mensen zich vrij kunnen bewegen en het minder druk en beklemmend aanvoelt. Een holle cirkelvormige scherm aan het einde van een structurele pilaar straalt een glanzend licht uit en voegt extra zachtheid toe aan de stille ruimte, terwijl de volledige cirkel symbool staat voor heelheid en geluk.

Het restaurant "Yue" is gelegen in Hsinchu City, Taiwan en het project werd in januari 2022 voltooid. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het creatieve en ingenieuze ontwerp van "Yue" en de bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met zijn harmonieuze combinatie van moderne stijl en Japanse charme, brengt het restaurantontwerp "Yue" de wabi-sabi esthetiek tot leven en biedt het een rustige en serene eetervaring voor gasten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Toby Lin
Afbeeldingscredits: SGIANT SPACE DESIGN
Projectteamleden: Toby Lin
Projectnaam: Yue
Projectklant: Toby Lin


Yue IMG #2
Yue IMG #3
Yue IMG #4
Yue IMG #5
Yue IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp