A C Residence: Een Uniek Huisontwerp dat Warmte en Eenvoud Combineert

Een Ontwerp van Wei Che Chien

Inleiding:

Dit project is een niet-gedecoreerd huis dat zich richt op eenvoud en warmte. Het gebruik van houten materialen met warme kenmerken en natuurlijke verlichting creëert een unieke en vredige sfeer. Het ontwerp zorgt ook voor een ruime en vloeiende verkeersstroom, zodat kinderen vrij kunnen spelen in de ruimte. Lage meubelopstellingen zorgen voor een ongebonden leefervaring voor zowel volwassenen als kinderen.

De ruimte is gebaseerd op een centraal thema van houttinten. Materialen met verschillende houtnerven worden gecombineerd met wit marmer; de natuurlijke nerven van het hout en het marmer creëren een diepgaande en verfijnde ruimtelijke sfeer. In dit vierkante niet-gedecoreerde huis is elke ruimte verdeeld door middel van verticale en horizontale materialen. Een vloeiende maar transparante verkeersstroom wordt gecreëerd door het gebruik van een passende hoeveelheid glas; tegelijkertijd zorgt het gebruik van materialen ook voor een visuele verlenging van de ruimte.

De ontwerper heeft gebruik gemaakt van verschillende materialen zoals marmer, kunstmatige stenen, geverfde koperen platen, karaya fineer, geverfde massieve fineerplaten en gelamineerde houten vloeren om dit ontwerp te realiseren.

Het huis heeft een semi-openbare ruimte binnen de 32-ping woning, met een ruimtelijke indeling van 3 kamers. De segmentatie van de houtnerfmaterialen zorgt voor een eenvoudige en nette esthetiek. Tegelijkertijd creëert de combinatie van de platen een verticaal en horizontaal contrast met het plafond. Daarentegen zorgen meubels in ecologische kleuren samen voor een aangename en gematigde sfeer.

De ontwerper heeft speciale aandacht besteed aan de bruikbaarheid voor kinderen. Er is een ruime gang in de openbare ruimte behouden, met een lage bank, een tv-kast en een speelkamer voor de kinderen. De speelkamer kan ook worden aangepast tot een lounge of een speelkamer, afhankelijk van de behoeften van de klant. De warme houten materialen en de vloeiende overgangen tussen de verschillende ruimtes zorgen voor een vredige en toegankelijke sfeer.

Het project begon in maart 2014 en werd in april 2015 voltooid in Taiwan.

De ontwerper heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar materialen en elementen die passen bij de prestaties van elke ruimte. Zo zijn er waterdichte en vlekbestendige keukenwerkbladen gebruikt, is er gekozen voor lage meubels en zijn de houttinten gebruikt om de balken en kolommen te verzachten. Verschillende materialen voegen diepte toe aan de ruimte. Verticale en horizontale lijnen zijn gebruikt om de openheid van de ruimte te behouden, terwijl andere materialen de verschillende ruimtes subtiel van elkaar scheiden en een transparante verkeersstroom creëren.

Een uitdaging bij dit ontwerp was een bestaande balk-kolom boven de televisiewand. De ontwerper heeft dit opgelost door de balk te verzachten met ruwe houten materialen en door lichtgele verlichting toe te voegen. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Verschillende materialen in dezelfde kleurtinten, de semi-openbare indeling en de glazen gevels zorgen voor helderheid in de woning. Dit project doorbreekt traditionele interieurontwerpen en creëert een harmonieus evenwicht tussen de verschillende ruimtes.

Door het gebruik van witte kleurtinten en houtelementen in de hele woning, wordt er veel natuurlijk licht naar binnen gehaald. Dit zorgt voor een frisse en ontspannen sfeer. De zorgvuldig gekozen meubels en het samenspel van licht en schaduw dragen bij aan de elegantie en harmonie tussen de verschillende ruimtes. Het ontwerp creëert een verfrissende en ontspannen ruimtelijke ervaring.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Afbeeldingen met dank aan HJ+A design studio.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei-Che Chien
Afbeeldingscredits: HJ+A design studio
Projectteamleden: Wei-Che Chien, Allen Wu
Projectnaam: A C Residence
Projectklant: Wei-Che Chien


A C Residence IMG #2
A C Residence IMG #3
A C Residence IMG #4
A C Residence IMG #5
A C Residence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp