The Ho: Een Moderne en Functionele Hotellobby

Een renovatieproject ontworpen door Hung-Yu Huang

De Ho, een hotellobby in Taiwan, onderging onlangs een indrukwekkende transformatie. Ontworpen door Hung-Yu Huang, biedt deze renovatie een eigentijdse, functionele en efficiënte ruimte voor zowel zakenreizigers als toeristen.

De inspiratie voor het ontwerp van de Ho komt voort uit de lineaire plafonds en de verspringende ontwerpen op de muren, die samenkomen in een cirkelvormige basis van de lobby. De lobby lijkt op een globe, omhuld door horizontale en verticale lijnen. Deze longitudinale en latitudinale beelden vertegenwoordigen de optimalisatie van internationale en gecommercialiseerde ruimte. Het hotel verwelkomt elke bezoeker van over de hele wereld met een nieuwe uitstraling.

Wat de Ho echt uniek maakt, is de aandacht voor de menselijke factor. Ondanks dat het een renovatieproject is, heeft het ontwerpteam de mens altijd centraal gesteld, wat ook de esthetische zoektocht van het project is. Het kleurenschema is voornamelijk grijs. De verschillende grijstinten in de trappen, vloeren, gangen en meubels van de lobby maken allemaal indruk. Tegelijkertijd behoudt het ontwerpteam het voordeel van natuurlijk licht op de locatie, zodat de sfeer van de ruimte perfect in balans is. In tegenstelling tot gewone hotels richt het project zich op zakenmensen en biedt het meer werkruimte voor individuele vergaderingen of groepsconsultaties.

De Ho maakt gebruik van verschillende materialen en technieken om het ontwerp te realiseren. Marmer, lineaire verlichting, plafondlijsten, lichtstalen frameafwerkingen, achromatische kleuren (zwart, wit en grijs), laminaat hard plastic platen, zwarte spiegels en kunststeen dragen allemaal bij aan de vernieuwde stijl van de ruimte. Het ontwerpteam heeft de oorspronkelijke ruimte omgekeerd en opnieuw gedefinieerd, waardoor het oude hotel een meer functionele en esthetische ervaring biedt.

De lobby op de begane grond van de Ho is ontworpen om aan de behoeften van klanten te voldoen, of ze nu formeel of informeel zijn. Het ontwerpteam heeft de locatie opnieuw bekeken en een ruimte gecreëerd die geschikt is voor individueel werk, groepsvergaderingen en ontspanning. Met het hoge plafond heeft het ontwerpteam gezorgd voor helder natuurlijk licht en verstelbare LED-verlichting bij de zitplaatsen, zodat klanten comfortabel kunnen ontspannen en werken.

De renovatie van de Ho werd in februari 2022 voltooid in Taiwan. Het project omvatte het herontwerpen van een hotellobby van bijna 630 vierkante meter. Het ontwerpteam voegde als eerste een karakteristieke koepel toe aan de hoge ruimte, met lange, verspringende lineaire franjes, die als hoogtepunt fungeren. Het grijze thema benadrukt de elegantie van de ruimte en de grijstinten tonen een veelzijdige en rustige sfeer.

De Ho heeft verschillende uitdagingen overwonnen tijdens het creatieve en technische proces van de renovatie. Aangezien de commerciële oriëntatie van de locatie verschilt van de vorige, heeft het ontwerpteam de functionaliteit geoptimaliseerd en een professioneel ontwerp gecreëerd dat beter aansluit bij de lokale klanten. Het vernieuwingsproces vereiste extra tijd om de brandveiligheidsvoorschriften te bevestigen. Het ontwerpteam moest alle brandveiligheidsregels opnieuw controleren, bijwerken en aanpassen, zonder de esthetiek uit het oog te verliezen.

De Ho is een prachtig voorbeeld van een succesvolle renovatie die een verouderde hotellobby heeft omgetoverd tot een moderne en functionele ruimte. Met zijn grijze thema, gebruik van hoogwaardige materialen en aandacht voor de behoeften van zakenreizigers, is de Ho een plek waar zowel lokale zakenmensen als internationale reizigers kunnen werken en ontspannen.

De Ho werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in expertise en innovatie. Het ontwerp van de Ho toont een opmerkelijk niveau van excellentie en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: HYH Architects


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hung-Yu Huang
Afbeeldingscredits: HYH Architects
Projectteamleden: Hung-Yu Huang
Projectnaam: The Ho
Projectklant: Hung-Yu Huang


The Ho IMG #2
The Ho IMG #3
The Ho IMG #4
The Ho IMG #5
The Ho IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp