Shine City: Een Minimalistisch Verkoopcentrum Geïnspireerd door de Esthetiek van de Song Dynastie

Een Verkoopcentrum dat de Schoonheid van de Oosterse Cultuur Vangt

Inleiding

Het Shine City verkoopcentrum, ontworpen door Kris Lin, is een eerbetoon aan de traditionele Chinese esthetiek. Geïnspireerd door de eenvoud en minimalisme van de Song Dynastie, brengt dit ontwerp de oosterse cultuur tot leven. Met behulp van kenmerkende elementen uit de Song Dynastie, zoals zijde en inktschilderingen, creëert het verkoopcentrum een poëtische en minimalistische sfeer.

De Schoonheid van de Song Dynastie

De Song Dynastie stond bekend om zijn streven naar absolute eenvoud. Ronde vormen, vierkante vormen, effen kleuren en textuur waren de kenmerken van deze esthetiek. Het gebruik van inkt in schilderijen en monochromatische geglazuurde porselein was wijdverspreid. Deze minimalisme stijl is een uitdrukking van de oosterse wereld.

Unieke Kenmerken

Het Shine City verkoopcentrum maakt gebruik van de artistieke concepten van de Song Dynastie. Zijde, een belangrijk materiaal in de oude Chinese cultuur, wordt gebruikt als ontwerpelement. Door de techniek van zuiverheid en het laten van lege ruimtes toe te passen, wordt een poëtische sfeer gecreëerd die zich ontwikkelt van verfijnd naar eenvoudig.

Realisatietechnologie

Om de textuur van zijde na te bootsen, maakt de ontwerper gebruik van bronskleurig draadglas. Dit glas wordt in rijen gerangschikt, waardoor het lijkt alsof het zijde is. Het glas fungeert als papier, terwijl water als kleur dient. Op deze manier worden levendige scènes gecreëerd die doen denken aan de schilderijen uit de Song Dynastie.

Locatie en Tijdlijn

Het Shine City verkoopcentrum bevindt zich in Chengdu, China. Het project begon in april 2019 en werd voltooid in februari 2020. Het werd voor het eerst tentoongesteld in Chengdu in februari 2020.

Uitdagingen en Overwinningen

Een van de grootste uitdagingen van dit project was het integreren van de traditionele Song esthetiek in een moderne ruimte. Het gebruik van traditionele materialen en technieken, zoals het bronskleurige draadglas, was een creatieve oplossing om de gewenste sfeer te bereiken.

Conclusie

Het Shine City verkoopcentrum is een eerbetoon aan de schoonheid van de Song Dynastie. Met zijn minimalistische ontwerp en gebruik van traditionele materialen, weet het verkoopcentrum een poëtische en serene sfeer te creëren. Dit project is een voorbeeld van hoe de oosterse esthetiek kan worden geïntegreerd in moderne ontwerpen.

Image Credits: KLID 2020

Awards and Accolades: Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kris Lin
Afbeeldingscredits: Image #1, 2, 3, 4, 5: Photographer KLID 2020 Video Credits: followed by KLID
Projectteamleden: Design Director:Kris Lin Design Director:Anda Yang
Projectnaam: Shine City
Projectklant: Kris Lin


Shine City IMG #2
Shine City IMG #3
Shine City IMG #4
Shine City IMG #5
Shine City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp