Designnaam: WSD

Ontwerper: Nicola Zanetti en Federico Bosque

Inleiding:

De WSD is een futuristische koffiemachine die is geïnspireerd op moderne architectuur en robotica. Deze koffiemachine is ontworpen als een koffiestation in plaats van alleen een machine en maakt gebruik van geautomatiseerde bewegingen en kunstmatige intelligentie. Met zijn unieke eigenschappen en geavanceerde technologie biedt de WSD een unieke koffie-ervaring.

De WSD is een gespecialiseerde koffiemachine voor het zetten van filterkoffie. Het heeft geautomatiseerde bewegingen van de onderdelen om gemalen koffie te verzamelen en met een draai naar de wateruitlaatpositie te verplaatsen. Met slechts één druk op de knop is het klaar! De gebruiker kan de details van het malen, de temperatuur en het watervolume aanpassen of vooraf instellen. Deze state-of-the-art machine is ontworpen om perfecte koffie te zetten, met nauwkeurige temperatuurregeling en aanpasbare instellingen.

De WSD is gemaakt van verschillende materialen vanwege de complexe structuur. ABS wordt gebruikt voor de kunststof onderdelen, glas voor de vlakke basis met touch-interface en de waterkoker, en metaal voor de trechter en mechanische onderdelen die de automatische beweging van de trechter mogelijk maken. De machine heeft een koffiebonenmolen met een kegelvormige maalschijf voor een perfecte maling, touch-knoppen voor een strak en eenvoudig uiterlijk, en een LED-display om de gebruiker op de hoogte te houden van de status en wijzigingen.

De afmetingen van de WSD zijn 310 x 267 x 340h en het heeft een vermogen van 60 Hz 220 V. Het verwarmt tot 99°C en heeft een maalselectie van 0,75 tot 0,1 mm. De watertank heeft een capaciteit van 1 liter.

De WSD is ontworpen door Nicola Zanetti en Federico Bosque, twee ervaren ontwerpers die gespecialiseerd zijn in koffiemachines. Het project werd ontwikkeld in Italië, waarbij constant contact werd gehouden met de klant en de fabrikant via internet. Het duurde ongeveer zes maanden om het project af te ronden, waarvan twee maanden werden besteed aan het maken van het werkende prototype. Na bijna negen maanden ging het project de productiefase in.

De WSD is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Huishoudelijke Apparaten Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. De WSD wordt geprezen om zijn uitstekende expertise en innovatie, en biedt een buitengewone koffie-ervaring die positieve gevoelens, verbazing en verwondering oproept.

De WSD is een revolutionaire koffiemachine die de kunst van het zetten van filterkoffie naar een hoger niveau tilt. Met zijn geautomatiseerde bewegingen, geavanceerde technologie en aanpasbare instellingen biedt de WSD een unieke koffie-ervaring voor koffieliefhebbers over de hele wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nicola Zanetti
Afbeeldingscredits: Nicola Zanetti
Projectteamleden: Nicola Zanetti, Federico Gonzales Bosque
Projectnaam: Wsd
Projectklant: Nicola Zanetti


Wsd  IMG #2
Wsd  IMG #3
Wsd  IMG #4
Wsd  IMG #5
Wsd  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp