Meinger Cracow: Een Hybride Hotelervaring

Magdalena Federowicz Boule's Creatieve Visie

In het hart van Krakau verrijst Meinger Cracow, een hybride hotel dat de grenzen van traditionele gastvrijheid verlegt. Het ontwerp, geïnspireerd door de 'Flow of Creation', belooft een onvergetelijke ervaring waar avontuur en magie samenkomen.

Meinger Cracow is niet zomaar een hotel; het is een plek waar de diensten en het comfort van een internationaal economiehotel samengaan met de gezelligheid van gemeenschappelijke ruimtes. Magdalena Federowicz Boule, de ontwerper achter dit concept, heeft een ruimte gecreëerd die zich aanpast aan de behoeften van de moderne reiziger. Het hotel biedt een scala aan kameropties, van klassieke tweepersoonskamers tot privé gedeelde kamers en bedden in slaapzalen.

De inspiratie voor Meinger Cracow is geworteld in de lokale cultuur en geschiedenis. Motieven zoals magie, verwijzend naar de legendes van de stad en het Collegium Maius, een centrum van 'magische kennis', zijn verweven in het ontwerp. Het schaakbordmotief en de populaire schaakspellen langs de rivier, evenals de verkoop van lokale lekkernijen, zijn subtiele knipogen naar de Krakause tradities.

De realisatie van dit project was een uitdaging op zich. Federowicz Boule en haar team hebben unieke tapijten en behang ontworpen om de leidmotieven en de structuur van het gebouw met elkaar te verbinden. Het resultaat is een zorgvuldig samengestelde omgeving die zowel de geest van avontuur als de ervaring van onvergetelijke momenten belichaamt.

Met een oppervlakte van 450 vierkante meter en vijf verdiepingen biedt Meinger Cracow een veelzijdige ruimte. De begane grond is gewijd aan gemeenschappelijke ruimtes, terwijl de bovenste verdiepingen plaats bieden aan de diverse kamers en slaapzalen. Het ontwerp is een getuigenis van een zorgvuldige balans tussen functionaliteit en esthetiek, waarbij elk detail is afgestemd op de behoeften van de gast.

De locatie van het hotel in de wijk Grzegórzki draagt bij aan de magische sfeer van traditie, integratie en natuur. Het project, gestart in mei 2021 en voltooid in augustus 2023, is een toonbeeld van hoe een diepgaand onderzoek naar de locatie en haar tradities kan leiden tot een vernieuwend en inspirerend ontwerp.

Meinger Cracow is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit, ervaring en vindingrijkheid, en een bijdrage leveren aan een betere levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Magdalena Federowicz Boule
Afbeeldingscredits: Main Image #1: Tremend, Main Image #2: Tremend,Main Image #3: Tremend, Main Image #4: Tremend, Main Image #5: Tremend Video Credits: Tremend
Projectteamleden: Magdalena Federowicz Boule
Projectnaam: Meinger Cracow
Projectklant: Tremend Sp z.o.o


Meinger Cracow IMG #2
Meinger Cracow IMG #3
Meinger Cracow IMG #4
Meinger Cracow IMG #5
Meinger Cracow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp