Peace of Mind: Een Oase van Rust in de Stadsdrukte

Ontwerper Larry Li creëert een serene woonervaring

In een wereld vol drukte en chaos is het vinden van een rustige woonruimte een ware luxe. Larry Li's residentiële ontwerp, 'Peace of Mind', biedt precies dat - een oase van rust en sereniteit in het hart van de stad.

Li's ontwerp is geïnspireerd door de wens om een plek te creëren waar men kan ontsnappen aan de hectiek van het stadsleven. In tegenstelling tot veel luxe woningen, richt 'Peace of Mind' zich op het bieden van een ontspannen, rustige en ongestoorde woonervaring. Door middel van kleurgebruik, techniek en routeplanning creëert Li een frisse atmosfeer waarin de bewoners kunnen interacteren met zowel de natuur als hun eigen geest.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is de manier waarop Li de verwachtingen van de bewoners heeft geïntegreerd in het ontwerp. Het hele interieur is gebaseerd op de romige witte kleur die de gastvrouw wenste, en de textuur van het handwerk wordt uitgebeeld door een speciale lak. Bovendien heeft Li de gebogen vorm geïntegreerd in warme en stille ruimtes, zoals in de kasten, balken en deuren. Door de traditionele vierkante lijnen te vervangen door zachte, creëert Li een open visuele ervaring.

De technologie die gebruikt is om dit ontwerp te realiseren omvat materialen zoals Italiaanse bruine aarde speciale verf, LED-verlichting, PANDOMO-vloeren, roestvrijstalen kasten, kleurveranderende films, terrazzo, houtmateriaal, houtwerk kasten, verborgen deuren, speciale gebogen deur stukken en glas. De kleurveranderende film bevindt zich op de gevel waar de tv-muur het balkon ontmoet en op het keukeneiland van het restaurant, zodat het licht een regenboogeffect reflecteert en een ander gevoel geeft aan de ervarers bij het rondlopen in de ruimte.

Deze woning, met een oppervlakte van 198 vierkante meter, is verdeeld in 132 vierkante meter binnenruimte en 66 vierkante meter buitenterras. Er zijn drie slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer, en de klant is tevreden met de indeling. De woonkamer en badkamer hebben dubbele deuren, die toegankelijk zijn vanuit zowel de openbare ruimte als de hoofdslaapkamer. Het oorspronkelijke vier slaapkamer ontwerp is omgezet in drie slaapkamers, waardoor er meer ruimte beschikbaar is.

Li's ontwerp is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze dragen bij aan een betere wereld door het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en zorgen voor voldoening en positieve gevoelens.

Met 'Peace of Mind' heeft Larry Li een ruimte gecreëerd die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een gevoel van rust en sereniteit biedt. Het is een perfect voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin-Ming Li
Afbeeldingscredits: MOON SHAPE Interior Design
Projectteamleden: Hsin-Ming Li
Projectnaam: Peace of Mind
Projectklant: Hsin-Ming Li


Peace of Mind IMG #2
Peace of Mind IMG #3
Peace of Mind IMG #4
Peace of Mind IMG #5
Peace of Mind IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp