Exotische Baseball: Een Unieke Restaurantervaring

Ching-Hsiao Chiu's gedurfde en innovatieve ontwerp breekt de stereotypen van de traditionele hotpot-restaurant

In een wereld waar de meeste hotpot-restaurants een gevestigd beeld van Japanse, houten en lichte tonen volgen, breekt Ching-Hsiao Chiu's Exotische Baseball met de conventies. Het ontwerp, geïnspireerd door de liefde voor baseball en de wens om een mysterieuze en desolate sfeer te creëren, is een gedurfde en innovatieve interpretatie van een hotpot-restaurant.

De opdrachtgevers hadden twee vereisten voor het ontwerp: mysterieus en desolaat. Chiu vond inspiratie in deze jonge mensen die niet graag beperkt worden door regels en houden van baseball. Hij gebruikte elementen zoals beton en verroest ijzer om een exotische sfeer te creëren, vergelijkbaar met die van Marokko. Het project echoot ook de naam van het restaurant en baseball om een geheel nieuwe look te creëren.

Wat dit ontwerp onderscheidt van anderen, zijn de unieke eigenschappen. Geselecteerd cement met een ruwe textuur en rustieke grijstinten brachten de natuurlijke charme over om ter plaatse onregelmatige lijnen te creëren. Een grote hoeveelheid cement en verroest ijzer werd als hoofdmateriaal gebruikt en lichtgrijs en donkerrood werden gebruikt om een nieuwe look voor de ruimte te creëren.

Het ontwerp is gerealiseerd door een combinatie van gedurfde innovatie en verfijnde details. Of het nu gaat om de tafels en stoelen die elementen van de strijdwagen en de naam van het restaurant incorporeren, of het ontwerp dat echoot naar de favoriete baseball van de klanten, het ontwerpteam heeft de perfecte balans gevonden tussen durf en verfijning.

De technische specificaties van het ontwerp zijn indrukwekkend. Het project heeft een totale oppervlakte van 654,5 vierkante meter en een parkeerplaats met een maximale capaciteit van 55 personen. De eerste verdieping is 436 vierkante meter met een hoogte van 4,2 meter en omvat een kassa, bartending counter, keuken, afhaalgebied en booths. De tweede verdieping is 218 vierkante meter met een schuin dak. Er is een wasruimte en drie privékamers. De schuifdeuren van de privékamers kunnen flexibel worden aangepast aan het aantal eters, terwijl het buitenterras beschikbaar is voor eters en hun kinderen om te rusten en te spelen.

De Exotische Baseball is niet alleen een plek om heerlijk te eten, maar ook een geweldige plek om foto's te maken. Met humoristische zinnen op de muur, kunnen de eters echt interactie hebben met het ontwerp. Het project startte in november 2021 in Taoyuan en werd in januari 2022 in Taoyuan voltooid.

De uitdagingen van het ontwerpproces waren aanzienlijk. Het oorspronkelijke gebouw was een donkergekleurd blikken huis, dus het kan gezegd worden dat het niets had. Rekening houdend met het feit dat de fusie van ijzer en cement zou leiden tot barsten en afbrokkelen van het materiaal, begon het team de transformatie vanaf de fundering. Het ontwerpteam gebruikte eerst H-vormige stalen balken om de structuur te ondersteunen en spatte vervolgens ongedroogd cement op de buitenmuren. De zwaartekracht en het cement creëerden een natuurlijke stroom van ongelijke en convexe patronen, waardoor de ruige Marokkaanse stijl werd versterkt en de winkel zich onderscheidde van andere ontwerpen.

De Exotische Baseball is meer dan alleen een flitsend ontwerp. Het ontwerpteam gebruikt op gedurfde wijze eenvoudige materialen om een unieke sfeer te creëren die schoonheid in elke hoek toelaat, zelfs zonder veel kleur. Het is de filosofie van het ontwerpteam om een continue passie voor esthetiek te behouden, dicht bij de ideeën van de klanten te blijven, rekening te houden met de gevoelens van degenen die ze ervaren, en een dialoog te creëren tussen ruimte en ontwerp om een kwalitatieve omgeving te creëren.

Deze gedurfde en innovatieve benadering van restaurantontwerp heeft de Exotische Baseball de prestigieuze A' Design Award opgeleverd. De prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden geëerd voor het opnemen van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHING-HSIAO CHIU
Afbeeldingscredits: N5 Interior Design
Projectteamleden: Ching-Hsiao Chiu
Projectnaam: Exotic Baseball
Projectklant: CHING-HSIAO CHIU


Exotic Baseball IMG #2
Exotic Baseball IMG #3
Exotic Baseball IMG #4
Exotic Baseball IMG #5
Exotic Baseball IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp