Aqua Flash: Een Levendige en Unieke Woonruimte

Een Innovatief Ontwerp van Hsin Ting Weng

Inleiding

Het project Aqua Flash is geïnspireerd op Conceptuele kunst, waarbij het concept of idee in het werk voorrang krijgt boven traditionele esthetische, technische en materiële overwegingen. Dit ontwerp beschouwt licht als een levend, zelfvoorzienend elementair materiaal en voegt daar kleur aan toe om een uitzonderlijke visuele ervaring te creëren.

Unieke Eigenschappen

Het ontwerpconcept is ontstaan uit verschillende levenservaringen. De glazen schuifdeuren met verzonken panelen zijn asymmetrisch gevormd in twee afzonderlijke halve cirkels, als eerbetoon aan het kunstwerk "The Weather Project" van de kunstenaar Olafur Eliasson. De kleurrijke gradatie is geïnspireerd op de concave spiegelwerken van de kunstenaar Anish Kapoor. Wanneer zonlicht door gekleurd glas reist en samengaat met verlichting van hangende en vloer-tot-plafond kasten, ontstaan er talloze kleurvariaties. Hierdoor verandert het uitzicht van buiten naar binnen in een kunstwerk, doordrenkt van kunstzinnige ruimtelijke expressie.

Technologie

Deze woonruimte is ontworpen om te voldoen aan de persoonlijkheden van de bewoners en is doordrenkt van levendige verbeelding en exclusieve indrukken. Meubelstukken met veranderende kleuren, zoals de feloranje bank, violette poef en olijfgroene honingraatgordijnen, vormen een interessant contrast met de zwaarte van zwarte laminaat en de bleekheid van lichte dennenfineer en cementachtergronden. De schildering is afgeleid van een upcycling toplaag, genaamd Lotos, gemaakt van de resten en sedimenten van lokale reservoirs.

Interactie

De indeling van de ruimte is gericht op een open ruimte voor voldoende daglicht, flexibiliteit voor beweging en conceptuele ondertonen voor smaakvol wonen. Een ander opvallend kenmerk is de wanddecoratie. Het hangende kunstwerk is gemaakt van tweekleurige neon glazen buizen, gebogen in onregelmatige organische vormen. Overdag en 's nachts zorgt dit voor een andere sfeer voor de bewoners en benadrukt het de identiteit van dit appartement.

Locatie en Tijdsbestek

Het project Aqua Flash is voltooid in oktober 2022 in Taichung City, Taiwan.

Onderzoek en Uitdagingen

Dit project had als doel een nieuwe oplossing te creëren om kunst toe te passen, toegankelijk te maken en reproduceerbaar te maken voor elke bewoner. Door het gedurfde gebruik van kleur hebben we de idealen van conceptuele kunst in de praktijk gebracht en van een kleine ruimte een leefbare en meeslepende galerij gemaakt, waarbij dagelijkse functionaliteit niet wordt opgeofferd en er geen ongebruikte tussenruimtes zijn.

Design Notities

Deze kleine woonruimte streeft naar voldoende daglicht. De asymmetrische glazen schuifdeuren, geïnspireerd op het kunstwerk "The Weather Project" van Olafur Eliasson, weerspiegelen de indruk van een zonsondergang, waarin mensen natuurlijke krachten ervaren in een kunstmatige ruimte. Lichte dennenfineer en kleurrijk meubilair in combinatie met zwarte laminaat en cementachtergronden, waarvan de verf is afgeleid van een octrooi-toplaag gemaakt van upcycling sedimenten van lokale reservoirs. Neonbuizen zorgen voor een andere sfeer voor bewoners en benadrukken de identiteit van de ruimte.

Awards en Erkenning

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.

Beeldcredits

Intellectueel Eigendom

De auteursrechten behoren toe aan Ris Interior Design Co., Ltd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin Ting Weng
Afbeeldingscredits: YHLAA
Projectteamleden: Hsin Ting Weng
Projectnaam: Aqua Flash
Projectklant: Hsin Ting Weng


Aqua Flash IMG #2
Aqua Flash IMG #3
Aqua Flash IMG #4
Aqua Flash IMG #5
Aqua Flash IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp