De Pure Hart: Een Verkenning van Ruimte en Licht

Ontwerper Hsiao Chi Chiang creëert een levendige en pure woonruimte

In een wereld waar design vaak complex en overdreven is, brengt Hsiao Chi Chiang een verfrissende eenvoud met zijn residentiële project 'The Pure Heart'. Met een focus op natuurlijke materialen en licht, biedt dit ontwerp een zorgeloze en pure ruimte voor een gezin met twee dochters.

Het project, gelegen op de begane grond van een 20 jaar oud appartement, werd uitgevoerd met beperkte raamopeningen, lichtinval en ventilatie. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, gebruikte het ontwerpteam een doordringend ontwerp en een bank om een levendige sfeer toe te voegen. Het gebruik van terrazzo als materiaalkeuze draagt bij aan het creëren van een zorgeloze ruimte voor het gezin.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is de manier waarop het team de bestaande structuur van het appartement heeft aangepakt. De balken in de hoek van de woonkamer en het raam resulteerden in een openbare ruimte die geen volledige afscheiding vormde. Het team gebruikte een dubbele stap bank om de kinderen de mogelijkheid te geven om te klimmen, waardoor een thema van exploratie werd gecreëerd. Bovendien werd de schaal van de oorspronkelijke tv-muur verkleind en het zicht uitgebreid met een schuine hoek om de grootte van de woonkamer te vergroten.

Het project werd gerealiseerd met behulp van bouwmaterialen zoals houtnerf HDP-borden, metallic melamine, systeemkasten, glas, bakverf, Soliboard, terrazzo, siliconen lichtstrips en gelamineerd glas. De terrazzo tv-muur is gebaseerd op een houten gevel met ter plaatse aangebrachte en gepolijste steen. De gaten en spleten van het terrazzo brengen een kleurrijke en warme sfeer in de pure ruimte.

De technische specificaties van het ontwerp omvatten een totale oppervlakte van 82,6 vierkante meter, met drie slaapkamers, twee badkamers, een woonkamer en een eetkamer. Het ontwerpteam vergrootte de woonkamer en verkleinde de studeerkamer, en installeerde een U-vormig glazen raam tussen de twee ruimtes om de verlichting te verhogen.

De uitdaging voor het ontwerpteam was om de balken te verzwakken en een gebruiksvriendelijk ontwerp te creëren. Met de vermindering van raamverdelers, zijn het uitzicht en de verlichting aanzienlijk toegenomen. En de draairamen lossen het veiligheidsprobleem op de begane grond op.

Er is geen overmatige decoratie in de ruimte, alleen de oorspronkelijke textuur van de bouwmaterialen om een pure ruimte te creëren. De roze tinten zijn als de pure natuur van elk kind, eenvoudig maar vol van leven. De U-vormige glazen raam, dubbele stap bank, en schuine tv-muur brengen de ruimte de betekenis van exploratie.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze dragen bij aan een betere wereld door het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en zorgen voor voldoening en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsiao-Chi Chiang
Afbeeldingscredits: YI CIAO INTERIOR DESIGN
Projectteamleden: Hsiao-Chi Chiang
Projectnaam: The Pure Heart
Projectklant: Hsiao-Chi Chiang


The Pure Heart IMG #2
The Pure Heart IMG #3
The Pure Heart IMG #4
The Pure Heart IMG #5
The Pure Heart IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp