U Museum: Een Kunstzinnig Appartement in New Taipei City

Een Unieke Woonruimte Geïnspireerd door Kunst en Design

De U Museum, ontworpen door Liu Chichuan, Chen Yunju en Fang Renkai, is een prachtig residentieel appartement dat de perfecte combinatie van kunst, design en functionaliteit belichaamt. Met zijn unieke boogvormige ontwerp en het gebruik van de favoriete kleuren van de bewoners, creëert dit appartement een verfijnde en artistieke sfeer.

Als hoofdactiviteitenruimte van de gasten en eetkamer maakt de ontwerper gebruik van het afgeronde ontwerp om de hoeken te versieren. In combinatie met een open plattegrond en glazen scheidingswanden is de hele ruimte visueel samenhangend en gecoördineerd. Het eetgedeelte is verbonden met de schoenenkast bij de ingang, waardoor de eetstoelen en bank worden verlengd en er een comfortabele eetervaring ontstaat.

In de hoek van de hoofdslaapkamer heeft de ontwerper het verlengde aanrechtblad gebruikt als een kleedruimte voor de bewoners. De combinatie van laden en vitrinekasten is ideaal voor het opbergen van tassen en accessoires.

Het studiegebied is ontworpen als een semi-open ruimte, zodat mensen die in de studeerkamer werken ook kunnen communiceren en interageren met mensen in de woonkamer via het glas. Door het gebruik van helder glas en bloemenglas kunnen mensen in het huis het ontwerp van verschillende displays in de studeerkamer zien, waardoor de ruimte interessant wordt. Of het nu gaat om boeken of displays, ze kunnen op verschillende manieren worden tentoongesteld door verschillende ontwerpen.

Het U Museum-appartement is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige materialen, zoals laminaatvloeren, fineerhoutwerk, Silestone en stalen elementen. Deze materialen dragen bij aan de verfijnde uitstraling en duurzaamheid van het ontwerp.

Met een oppervlakte van ongeveer 56,19 vierkante meter biedt dit appartement voldoende ruimte voor comfortabel wonen en ontspannen. Het is een perfecte weerspiegeling van de Nordic stijl, met strakke lijnen, minimalistische esthetiek en een focus op functionaliteit.

Het U Museum-appartement is gelegen in New Taipei City, Taiwan, en het project begon in augustus 2020 en werd voltooid in januari 2021. Het ontwerpteam, bestaande uit Liu Chichuan, Chen Yunju en Fang Renkai, heeft met succes creatieve en technische uitdagingen overwonnen om dit unieke en inspirerende ontwerp te realiseren.

Het U Museum-appartement heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontving de Bronzen A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Al met al is het U Museum-appartement een ware kunstzinnige woonruimte die de grenzen tussen kunst, design en functionaliteit vervaagt. Met zijn unieke boogvormige ontwerp, harmonieuze kleurenpalet en doordachte indeling biedt dit appartement een verfijnde en inspirerende leefomgeving.

Foto credits: Mooten Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHICHUAN LIU
Afbeeldingscredits: Photo credits: Mooten Studio
Projectteamleden: Liu Chichuan, Chen Yunju, Fang Renkai
Projectnaam: U Museum
Projectklant: CHICHUAN LIU


U Museum IMG #2
U Museum IMG #3
U Museum IMG #4
U Museum IMG #5
U Museum IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp