Slow Dance: Een Warme Eigentijdse Woning

Een Unieke Ruimte Gecreëerd door Yii Design

Thuis is een ruimte die eerlijk de kenmerken van de bewoners weerspiegelt. Voor de eigenaren van dit appartement, die een moderne stijl verkiezen die ook het comfort van thuis omvat, heeft Yii Design een warme eigentijdse ruimte gecreëerd die de elegantie van de vrouw en het ingetogen, stabiele karakter van de man naar voren brengt.

In de gemeenschappelijke ruimte heeft Yii Design geprobeerd om flexibele arrangementen te maken, waardoor verschillende activiteiten mogelijk zijn, zoals een rustgedeelte versus een eetgedeelte, om de gebruikers verschillende mogelijkheden te bieden bij het gebruik van de ruimte.

Yii Design wilde een sculptuur creëren voor het eetgedeelte die dienst zou doen als opbergcontainer en tevens het middelpunt van de woning zou zijn. Als resultaat heeft de ontwerper geprobeerd om een ruimtelijk object te creëren dat gedeeltelijk open en gedeeltelijk massief is, gevormd met een hoekig ijzeren stuk geïntegreerd met steen- en houtbewerkingen. Het metalen gedeelte kan ook dienen als ondersteuning voor bloemenvazen of fotolijsten. De ingebouwde schuifplankdeur in het midden kan ook worden gebruikt als opbergruimte in de eetkamer.

Voor de realisatie van het ontwerp zijn natuurstenen, ijzerwerk, gekleurd natuurlijk houtfineer, AICA-panelen, gestreept glas, laminaat van hard plastic en laminaatvloeren gebruikt. Het appartement heeft een oppervlakte van 225 vierkante meter.

Binnen de ruimte is het algehele ontwerp gebaseerd op het concept van de eetkamer als de as van het huis. Yii Design heeft enkele koude, vierkante elementen, zoals steen en ijzer, gebruikt om de kenmerken van een moderne stijl te benadrukken. Om dit effect in evenwicht te brengen met zachte meubels, heeft de ontwerper items met zachte lijnen en felle kleuren geselecteerd om een warme en huiselijke stijl te behouden. De thematische kleuren, meerdere decoraties en begeleidende lichtstrips voegen allemaal kunstzinnigheid en warmte toe aan de ruimte.

Het project is in juli 2020 voltooid en bevindt zich in New Taipei City. Het ontwerp is tot stand gekomen door onderzoek naar grijze stenen, ijzerwerk en houtbewerkingen om de zwarte en witte moderne elementen te harmoniseren en zo een unieke ruimtelijke choreografie van modern design te creëren.

De uitdagingen bij dit ontwerp waren onder andere het behouden van de bestaande vloer in het openbare gedeelte en delen van de muur, wat meer overwegingen vereiste bij het ontwerp en de constructie. Een andere uitdaging was het presenteren van een moderne stijl zonder de warmte van een huis te verliezen.

Slow Dance is een prachtig voorbeeld van een eigentijdse woning die de persoonlijkheden van de bewoners weerspiegelt en tegelijkertijd een flexibele en warme leefruimte biedt. Met zijn unieke sculpturale element in de eetkamer en de harmonieuze combinatie van materialen en kleuren, is dit ontwerp een ware blikvanger.

Afbeeldingscredits: Fotograaf: Heycheese

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege hun integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die zorgen voor voldoening en positieve gevoelens en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YII Design
Afbeeldingscredits: Full image of Photographer :Heycheese
Projectteamleden: HSIANG YI TSAI YI JING LIN
Projectnaam: SLOW DANCE
Projectklant: YII Design


SLOW DANCE IMG #2
SLOW DANCE IMG #3
SLOW DANCE IMG #4
SLOW DANCE IMG #5
SLOW DANCE IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp