Bathed in Sunshine: Een Uniek Ontwerp dat Licht en Natuurlijke Materialen Combineert

Een Residentieel Appartement Ontworpen door Chien Ting Chen

Inleiding:

Het ontwerp van Chien Ting Chen, genaamd "Bathed in Sunshine", is een uniek residentieel appartement dat de schoonheid van licht en natuurlijke materialen combineert. Met als doel het behouden van het meest prachtige licht in de leefruimte, wordt de ruimte overspoeld met natuurlijk zonlicht dat vrijelijk door het interieur stroomt. Dit ontwerp creëert een harmonieuze en verfijnde leefomgeving waarin licht en natuurlijke elementen samenkomen.

Chien Ting Chen heeft zich laten inspireren door de natuur en de zonnestralen die een warme gloed werpen op alles wat ze aanraken. Het idee achter "Bathed in Sunshine" is om de adem van het leven te laten interacteren met het interieur, alsof het baden in de natuurlijke warmte van de zon. Het gebruik van gebogen glas en zachte lijnen zorgt voor een veilige en comfortabele omgeving, met name voor ouderen.

Het unieke aspect van dit ontwerp is de dialoog tussen "licht" en "natuurlijke materialen". Het opent de ruimte en creëert een podium waar licht, hout en steen vrijelijk kunnen schitteren en verspreiden. Door het gebruik van natuurlijke texturen en kleuren ontstaat er een eenvoudige en natuurlijke sfeer in huis.

Het realisatieproces van dit ontwerp omvat het verwijderen van overbodige muren en raamkozijnen, zodat elk deel van de leefruimte kan genieten van het zonlicht en het uitzicht naar buiten. Er is veel gebruik gemaakt van hout en steen om de natuurlijke textuur te benadrukken. Door het gebruik van verschillende texturen en kleuren ontstaat er een rijke en gevarieerde uitstraling. Daarnaast is er speciale aandacht besteed aan de behoeften van ouderen, met gebogen glas en houten elementen die scherpe randen vervangen en meer ruimte bieden voor rolstoelgebruik.

De esthetiek van dit ontwerp draait om de harmonie tussen natuurlijke texturen en licht. Door het gebruik van gebogen glas wordt de visuele belasting van raamkozijnen geminimaliseerd en wordt het zicht maximaal benut. De geometrische proporties en balans zorgen voor een eenvoudige en tijdloze uitstraling.

Dit ontwerp is ideaal voor liefhebbers van interieurdesign die op zoek zijn naar een harmonieuze en natuurlijke leefomgeving. Het biedt een overvloed aan natuurlijk licht en creëert een gevoel van ruimte en sereniteit.

De "Bathed in Sunshine" is in 2019 in Taiwan gerealiseerd en heeft sindsdien veel lof ontvangen. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met zijn unieke combinatie van licht, natuurlijke materialen en een harmonieus ontwerp, is "Bathed in Sunshine" een ware blikvanger in de wereld van interieurdesign.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chien Ting Chen
Afbeeldingscredits: Chien Ting Chen
Projectteamleden: Chien Ting Chen
Projectnaam: Bathed in Sunshine
Projectklant: Chien Ting Chen


Bathed in Sunshine IMG #2
Bathed in Sunshine IMG #3
Bathed in Sunshine IMG #4
Bathed in Sunshine IMG #5
Bathed in Sunshine IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp