Fireplace Valley: Een Meesterwerk van Architectuur en Design

Een Verbluffende Verkoopruimte Ontworpen door Jing Zhou

Inleiding

De Fireplace Valley Sales Center, ontworpen door de getalenteerde ontwerper Jing Zhou, is een adembenemend voorbeeld van architectuur en design. Geïnspireerd door de traditionele vismethoden van Lightfishing en de prachtige natuurlijke omgeving van Guilin, creëert dit ontwerp een harmonieus samenspel tussen ruimte en mens. Met unieke kenmerken en innovatieve technologieën is de Fireplace Valley Sales Center een ware lust voor het oog.

Body

De entree van de Sales Center is een waar kunstwerk op zich. Tegen een achtergrond van crèmekleurig marmer is een halve boog van paars landschapsmarmer geplaatst, die de vorm van een kleine boot nabootst. Het lijkt alsof een vissersboot langzaam opdoemt uit de mistige spray onder een bergtop. Deze creatieve benadering van het interieurontwerp creëert een gevoel van verwondering en nodigt bezoekers uit om verder te verkennen.

In het onderhandelingsgebied zijn zinkende banken geplaatst waar klanten comfortabel kunnen zitten. Het middelpunt van de ruimte is een verzonken open haard, die een warme en uitnodigende sfeer creëert. Het gebruik van atomisatietechnologie zorgt voor een subtiel nevelig effect, waardoor de ruimte een vleugje magie krijgt.

Een ander opvallend kenmerk van het ontwerp is het gebruik van een visnet als daklicht in het onderhandelingsgebied. Dit innovatieve idee zorgt voor een ademende en levendige omgeving, terwijl het ook een knipoog geeft naar de traditionele vismethoden van de regio.

De mezzanine op de tweede verdieping is prachtig gedecoreerd met geleidelijk verlichtend glas. Van veraf lijkt het op mist die het hele jaar door op een heuvel hangt, of op het oppervlak van de Lijiang-rivier met mist en nevel in de ochtendregen. Dit zorgt niet alleen voor een visueel esthetisch effect, maar verbergt ook de pilaren en geeft de ruimte een lichtere uitstraling. Daarnaast is er rekening gehouden met de visuele blokkade en etiquette voor vrouwen die hoog boven lopen. Het gebruik van glazen vloeren helpt ook de vloerdikte en -hoogte te verminderen.

Conclusie

De Fireplace Valley Sales Center is een meesterwerk van architectuur en design. Met zijn unieke kenmerken en innovatieve technologieën weet het ontwerp de schoonheid van Guilin op een prachtige manier te vangen. Jing Zhou heeft met dit project een nieuwe standaard gezet voor verkoopruimtes en bewijst dat architectuur en design hand in hand kunnen gaan om een onvergetelijke ervaring te creëren. Het is dan ook geen verrassing dat de Fireplace Valley Sales Center de Golden A' Design Award heeft gewonnen, een erkenning voor zijn buitengewone excellentie en impact op de wereld van design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhou Jing
Afbeeldingscredits: Zhou Jing
Projectteamleden: Zhou Jing Zhou Weidong Liu Qian
Projectnaam: Fireplace Valley
Projectklant: Zhou Jing


Fireplace Valley IMG #2
Fireplace Valley IMG #3
Fireplace Valley IMG #4
Fireplace Valley IMG #5
Fireplace Valley IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp