The Emperor's New Gem: Moderne Sieraden Ontwerp

Een Uniek Meesterwerk van Anqi Zhao en Tianyi Zhang

Inleiding

De moderne sieradenindustrie is altijd op zoek naar nieuwe en unieke ontwerpen die de aandacht trekken en mensen betoveren. Het ontwerp "The Emperor's New Gem" is een perfect voorbeeld van zo'n meesterwerk. Geïnspireerd door het beroemde sprookje "De Nieuwe Kleren van de Keizer", willen de ontwerpers Anqi Zhao en Tianyi Zhang met dit werk een belangrijke boodschap overbrengen: of je het nu hebt of niet, alles is goed.

Unieke Eigenschappen

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere sieraden is het gebruik van slechts één draad om alles te ondersteunen, waardoor een driedimensionale structuur ontstaat. Visueel vormt het drie omliggende vlakke vormen, maar deze omliggende vormen maken slechts een overgang in één vlak. Vervolgens worden ze op verschillende hoeken door elkaar geweven en gecombineerd om de uiteindelijke driedimensionale ruimte te vormen.

Technologie en Materialen

Het ontwerp maakt gebruik van metaalbewerking en inlegkunst, met s925 zilver als basismateriaal. De positie van de "None Gem" edelsteenhouder heeft een oppervlaktematte behandeling gekregen om het onderscheidender te maken ten opzichte van het hoofddeel. Het gebruik van kunstmatige stenen en een zilveren platinering en gouden afwerking maken het ontwerp helemaal af.

Interactie en Visualisatie

Het ontwerp creëert verschillende visuele effecten afhankelijk van de lichtinval en de structuur van de ruimte. Vanuit elke hoek lijkt het alsof je naar een apart kunstwerk kijkt. Dit geeft het ontwerp een dynamisch en intrigerend karakter.

Ontwerpteam en Onderzoek

Anqi Zhao en Tianyi Zhang hebben intensief onderzoek gedaan naar de behoeften en verwachtingen van klanten. Ze hebben gemerkt dat veel mensen een verkeerd beeld hebben van de waarde van sieraden, gebaseerd op de complexiteit van het ontwerp en de aanwezigheid van edelstenen. Met "The Emperor's New Gem" willen ze mensen bewust maken van het feit dat het niet draait om het bezitten van dure sieraden, maar om het waarderen van het ontwerp zelf.

Uitdagingen en Resultaat

Het grootste uitdaging bij het maken van dit ontwerp was het bereiken van consistentie in het perspectief van elk product. Omdat het volledig met de hand is gemaakt, kunnen er kleine afwijkingen optreden bij het aanpassen van elke verschillende ruimtelijke hoek. Dit vergde veel tijd en energie om de juiste balans te vinden. Daarnaast moesten de ontwerpers rekening houden met de draagkracht en het zwaartepunt van het ontwerp, evenals het uiteindelijke gewicht.

Conclusie

"The Emperor's New Gem" is een meesterwerk dat de perfecte balans vindt tussen driedimensionale en vlakke structuurontwerpen. Het ontwerp creëert een gevoel van ruimte en harmonie door eenvoudige lijnen en verschillende oppervlaktebehandelingen te combineren. Het is een uniek sieraad dat de aandacht trekt en mensen laat nadenken over de ware waarde van kunst en design.

Afbeeldingcredits: Fotograaf Xi Ai, Anqi Zhao / Illustrator Anqi Zhao, Xi Ai

Intellectueel eigendom: Auteursrechten behoren toe aan Anqi Zhao, 2020. Handelsmerk (2018) Anqi Zhao

Prijzen en Erkenning: "The Emperor's New Gem" heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloge Ontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Anqi Zhao
Afbeeldingscredits: Total Image : Photographer Xi Ai, Anqi Zhao. / Illustrator Anqi Zhao, Xi Ai.
Projectteamleden: Anqi Zhao and TianYi Zhang
Projectnaam: The Emperor's New Gem
Projectklant: Anqi Zhao


The Emperor's New Gem IMG #2
The Emperor's New Gem IMG #3
The Emperor's New Gem IMG #4
The Emperor's New Gem IMG #5
The Emperor's New Gem IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp