Natuur geïnspireerde diamanten oorbellen

Een eerbetoon aan groei en veerkracht

Inleiding

Deze prachtige diamanten oorbellen zijn geïnspireerd door de natuur en de trendy toepassing ervan in hedendaags design. De natuur kan de creativiteit van mensen stimuleren en heeft door de geschiedenis heen vele oplossingen geboden voor uitdagingen. Elk levend organisme moet moeilijkheden doorstaan om te kunnen groeien. Deze oorbellen zijn geïnspireerd door hoe zowel positieve als negatieve aspecten van het leven uiteindelijk leiden tot groei. De positieve eigenschappen worden weergegeven met ronde edelstenen en de negatieve eigenschappen met scherpe edelstenen. Het laat zien hoe uiteindelijk positiviteit de overhand krijgt over negativiteit.

Unieke kenmerken

De vorm van deze oorbellen is esthetisch en heeft zachte rondingen die groei symboliseren. Wat deze oorbellen onderscheidt van andere ontwerpen is dat ze in twee delen kunnen worden verdeeld, waarbij het ene deel achter het oor wordt gedragen en het andere deel voor de oorlel. Dit symboliseert de bekende en onbekende aspecten van de natuur die door mensen worden ontdekt.

Realisatietechnologie

De onderdelen van deze oorbellen zijn ontworpen met behulp van 3D-software zoals Rhino en Matrix en vervolgens gerealiseerd met behulp van 3D-printing en direct casting. Er zijn in totaal 90 stenen gebruikt, waaronder 54 diamanten en 36 Rhodolite granaatappelstenen. De grootste steen is een Rhodolite granaatappelsteen van 6,8 mm en ongeveer één karaat.

Specificaties

De oorbellen hebben een hoogte van 44 * 29 mm en de dikte varieert van 1,8 mm aan de onderkant tot 2,8 mm aan de bovenkant.

Interactie

Het ontwerpteam heeft zich vanaf het begin laten inspireren door de natuur voor sieradenontwerpen en heeft verschillende concepten bedacht. Na het selecteren van het beste concept, begon het team met het handmatig ontwerpen van de oorbellen en het maken van technische tekeningen met behulp van 3D-software. Vervolgens werden de oorbellen geprint met was en gegoten in 18-karaats roségoud. Ten slotte werden de diamanten gezet.

Locatie en tijdsbestek

Dit ontwerpproject vond plaats tussen februari 2018 en september 2019 in Teheran, Iran.

Onderzoek

Dit ontwerp is het resultaat van het fascinatie en enthousiasme van de ontwerpers voor de natuur en de mogelijkheden die het biedt. Het doel van dit ontwerp is om groei in de natuur te laten zien, ongeacht of deze als positief of negatief wordt beschouwd. Om te groeien, moet men moeilijkheden doorstaan, wat wordt weergegeven door de scherpe edelstenen. Zodra deze cyclus is voltooid, eindigen de oorbellen met ronde edelstenen, wat aangeeft dat er na elke moeilijkheid iets positiefs komt. De mysterieuze vorm van de natuur wordt ook perfect weergegeven door het ene deel dat achter de oorlel wordt gedragen en het andere deel dat ervoor wordt geplaatst.

Uitdagingen

De grootste uitdaging was het handmatig ontwerpen en het realiseren van het ontwerp in 3D. Het ontwerpen van een enkele edelsteen met 8 pootjes en het concept van oneindigheid was het meest uitdagende onderdeel van het proces.

Deze prachtige diamanten oorbellen zijn een eerbetoon aan de groei en veerkracht die we in de natuur kunnen vinden. Ze combineren esthetiek met betekenis en zijn een uniek stuk dat de schoonheid van de natuur viert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Javad Negin
Afbeeldingscredits: All Photos rendered by Javad Negin Video: Melika Etemadi
Projectteamleden: Melika Etemadi Javad Negin
Projectnaam: Nature
Projectklant: Javad Negin


Nature IMG #2
Nature IMG #3
Nature IMG #4
Nature IMG #5
Nature IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp