Silky Armband: Een Uniek Stuk Minimalistisch Design

Een Meesterwerk van Jingcheng Wu

Inleiding

De Silky Armband, ontworpen door Jingcheng Wu, is een prachtig voorbeeld van minimalistisch design dat eenvoud en complexiteit op een unieke manier combineert. Met zijn verborgen sluiting en fijne lijnen die met de hand zijn uitgesneden, straalt deze armband een verfijnde elegantie uit.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de fascinatie van de ontwerper voor wiskunde en de manier waarop eenvoud en complexiteit altijd tegelijkertijd aanwezig zijn. Dit idee van simultaniteit wordt prachtig weergegeven in de Silky Armband, die er eenvoudig uitziet maar vol zit met subtiele details.

De Silky Armband onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. De verborgen sluiting is ontworpen om perfect aan te sluiten bij de minimalistische uitstraling van de armband. De extreem fijne lijnen die met de hand zijn uitgesneden, creëren een unieke zijdezachte textuur. Het resultaat is een armband die zowel eenvoudig als verfijnd is, met oog voor detail.

De technologie achter de realisatie van dit ontwerp is even indrukwekkend. Jingcheng Wu begon met het maken van een model met de hand en gebruikte vervolgens een CNC-machine om de 18K gouden lijnen nauwkeurig uit te snijden. Deze werden vervolgens aan elkaar gesoldeerd, met een klein onderdeel dat de armband beweegbaar maakt. Daarnaast heeft de ontwerper een sluiting bedacht die zowel veilig als gemakkelijk te dragen is. Voor de textuur van de armband is gebruik gemaakt van de traditionele Florence graveertechniek, waarbij elke millimeter bestaat uit 12 rechte lijnen die met de hand zijn gegraveerd.

De Silky Armband heeft een aantal specificaties die het ontwerp verder benadrukken. Elke bar is 1,5 mm bij 1,5 mm bij 18 mm en de totale lengte van de armband is 16 cm. De sluiting is geregistreerd voor een utility model patent, wat de unieke en innovatieve aard van het ontwerp onderstreept.

Het ontwerpteam achter de Silky Armband bestaat uit Jingcheng Wu, Xisheng Nie en Sixin Chen. Samen hebben zij de uitdagingen overwonnen die gepaard gingen met het creëren van een beweegbaar ontwerp met een verborgen sluiting. Ze hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar horloges, sieraden en architectuur om tot het beste resultaat te komen.

De Silky Armband is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een esthetisch meesterwerk. Het ontwerp is minimalistisch en elegant, met een verborgen sluiting die zorgt voor een naadloze en comfortabele pasvorm. Het is een armband die zowel simpel als verfijnd is, en die perfect past bij elke gelegenheid.

De Silky Armband is ontstaan in Shenzhen, China, waar het ontwerpteam in maart 2020 aan het project begon. Na intensief onderzoek en ontwikkeling werd het ontwerp in mei 2021 voltooid. Het resultaat is een armband die vakmanschap en innovatie combineert.

De Silky Armband is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven. De Silky Armband is een ware blikvanger en een eerbetoon aan de kunst van het minimalistische design.

Met de Silky Armband heeft Jingcheng Wu een meesterwerk gecreëerd dat de perfecte balans vindt tussen eenvoud en complexiteit. Deze armband is niet alleen een sieraad, maar ook een statement van stijl en verfijning. Het is een tijdloos ontwerp dat elke outfit compleet maakt en elke pols siert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jingcheng Wu
Afbeeldingscredits: Jingcheng Wu
Projectteamleden: Jingcheng Wu Xisheng Nie Sixin Chen
Projectnaam: Silky
Projectklant: Jingcheng Wu


Silky IMG #2
Silky IMG #3
Silky IMG #4
Silky IMG #5
Silky IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp