Rebirth: Een Uniek Stuk Handjuwelen Geïnspireerd door de Walvisval

Een Meesterwerk van Dandan Wang

Inleiding:

Rebirth, het nieuwste ontwerp van Dandan Wang, is een adembenemend stuk handjuwelen dat geïnspireerd is door de walvisval. Dit unieke sieraad combineert organische ecologie en natuurlijke elementen om de grens tussen natuur en toekomstige organische ecologie te verkennen. Met zijn vloeiende vorm en interactieve karakter brengt Rebirth de drager in een onderwaterwereld vol leven.

Rebirth is een walvisvormig stuk handjuwelen dat sterk interacteert met de drager. Het begint met een walvisschedel als nagelornament en loopt organisch uit tot de pols. De holle vorm en golvende lijnen benadrukken de maritieme elementen en geven de drager het gevoel alsof ze zich onder water bevinden. Dit decoratieve sieraad versmelt met de drager en lijkt een eigen levenskracht te hebben.

Met behulp van 3D-ontwerp- en renderingsmethoden is Rebirth tot leven gebracht. Het is vervaardigd van koper met een 18k gouden plating, koude emaille en parels. De afmetingen van het ontwerp zijn als volgt: lengte: 349 mm, breedte: 126 mm, diepte: 70 mm.

De interactie tussen het ontwerp en de drager is opmerkelijk. Rebirth onderscheidt zich door zijn avant-gardistische vorm en de manier waarop het met het menselijk lichaam samenwerkt. Het sieraad wordt niet alleen gedragen, maar komt tot leven en versmelt met de drager. De organische structuur en natuurlijke elementen verkennen de grens tussen natuur en toekomstige organische ecologie. Dit ontwerp is een uitdrukking van de veranderende maatschappij en de toekomstige ecologie die daarmee gepaard gaat.

Het ontwerpproces van Rebirth begon in juni 2022 in Shanghai en werd voltooid in maart 2023. Het project omvatte uitgebreid onderzoek naar walvisval en verschillende modelexperimenten om tot het uiteindelijke ontwerp te komen. Bijzondere aandacht werd besteed aan het draagcomfort en de bevestigingsmechanismen van het sieraad.

De grootste uitdaging lag in het combineren van de holle structuur met de walvisvorm en het zorgen voor draagbaarheid. Door middel van meerdere modelexperimenten is dit probleem succesvol opgelost.

Rebirth by Dandan Wang is een walvisvormig stuk handjuwelen dat de symbiotische relatie tussen walvissen en het mariene ecosysteem belichaamt. Het ontwerp is zeer interactief en maakt gebruik van 3D-modellering en 3D-printtechnologie om het sieraad tot leven te brengen. De gestroomlijnde vorm en holle structuur geven het ontwerp een levendige uitstraling. Bovendien zorgt het ontwerp van de armbandsluiting voor flexibiliteit en draagcomfort.

Rebirth heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Rebirth is niet zomaar een sieraad, maar een kunstwerk dat de drager betovert en de schoonheid van de natuurlijke wereld viert. Met zijn unieke vorm en interactieve karakter is dit ontwerp een ware blikvanger en een eerbetoon aan de kracht van wedergeboorte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dandan Wang
Afbeeldingscredits: Dandan Wang
Projectteamleden: Dandan Wang
Projectnaam: Rebirth
Projectklant: Dandan Wang


Rebirth IMG #2
Rebirth IMG #3
Rebirth IMG #4
Rebirth IMG #5
Rebirth IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp