Exclusieve Devotie: De Our Lady Collectie van Camilla Marcondes

Unieke Hulde aan Maria in Hedendaags Sieraadontwerp

In een wereld waar massaproductie de norm is, brengt ontwerpster Camilla Marcondes een ode aan de Maagd Maria met haar exclusieve Our Lady Collectie.

De Our Lady Collectie is het resultaat van een persoonlijke devotie en een streven naar exclusiviteit en stijl in hedendaagse sieraden. Camilla Marcondes heeft zich laten inspireren door de wereldwijd erkende beeltenissen van de Maagd Maria. Ze heeft deze iconische beelden opnieuw geïnterpreteerd met een artistieke flair, resulterend in een collectie die zowel schoonheid als uniciteit uitstraalt.

De collectie omvat zeven halskettingen, elk vernoemd naar een van de meest vereerde titels van de Maagd Maria: Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, Onze-Lieve-Vrouw van Genade, Onze-Lieve-Vrouw van de Onbevlekte Ontvangenis, Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, Onze-Lieve-Vrouw van de Berg Karmel en Onze-Lieve-Vrouw van Aparecida. Deze sieraden onderscheiden zich van traditionele religieuze juwelen door hun unieke ontwerpen die afwijken van de conventionele medaille-vormige afbeeldingen.

De productie van de collectie kan plaatsvinden door middel van laseruitsnijding in metaalplaat (goud, zilver of roestvrij staal) of gieten in verschillende metalen. De hangers variëren in grootte van 9-20 mm in de breedte tot 25 mm in de hoogte, waardoor ze zowel subtiel als opvallend zijn.

De Our Lady Collectie is niet alleen een sieraad om te dragen, maar ook een symbool van geloof dat op verschillende manieren kan worden gedragen, zoals rond de hals of als armband om de pols. De collectie is ontworpen in april 2022 in Orlando, Florida, en is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de populairste afbeeldingen van de Maagd Maria.

De grootste uitdaging voor Marcondes was het creëren van vernieuwende ontwerpen die de herkenbare essentie van de beeltenissen van Onze-Lieve-Vrouw behielden, terwijl ze toch een frisse en moderne uitstraling gaven aan de collectie. Deze uitdaging is met succes overwonnen, wat blijkt uit de erkenning die de collectie heeft gekregen.

De Our Lady Collectie van Camilla Marcondes is bekroond met de Iron A' Design Award in 2024, een prestigieuze onderscheiding die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De collectie wordt gerespecteerd voor het integreren van industriële best practices en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Camilla Marcondes
Afbeeldingscredits: All Photography: Camilla Marcondes
Projectteamleden: Camilla Marcondes
Projectnaam: Our Lady Collection
Projectklant: Camilla Marcondes


Our Lady Collection IMG #2
Our Lady Collection IMG #3
Our Lady Collection IMG #4
Our Lady Collection IMG #5
Our Lady Collection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp