The No. 2 Eyewear: Minimalist Design with Maximum Durability and Comfort

Revolutionizing the Eyewear Experience

Mensen ervaren vaak ongemak, zwaarte van het montuur of constante reparaties en nemen deze onaangename ervaringen met brillen als vanzelfsprekend aan. Dat komt omdat de meeste brillen op de markt zich alleen richten op stijl en geen rekening houden met comfort en gebruikerservaring. THE NO. 2 EYEWEAR daagt de status quo uit door te innoveren in hoe brillen worden ontworpen, gemaakt en geconstrueerd om de problemen op te lossen waar mensen voortdurend tegenaan lopen.

THE NO. 2 EYEWEAR is een minimalistisch ontwerp met maximale duurzaamheid en comfort. Deze bril is gemaakt van 0,5 mm ultradun Japans vormgeheugen roestvrij staal, zonder lasnaden en schroeven, om ervoor te zorgen dat het montuur bestand is tegen hoge druk zonder te breken. De ultralichte materialen zorgen voor het beste draagcomfort zonder druk op de neus en oren. Het gepatenteerde scharnierontwerp zonder schroeven vervangt traditionele schroeven en scharnieren om losse scharnieren en ontbrekende schroeven te voorkomen.

De productie van THE NO. 2 EYEWEAR omvat het buigen en vouwen van het 0,5 mm roestvrijstalen materiaal zonder lasnaden en schroeven. Het oppervlak is afgewerkt met Physical Vapour Deposition (PVD), wat zorgt voor een krasbestendige en hypoallergene afwerking zonder gebruik van gevaarlijke stoffen. De polycarbonaat lenzen met antireflectiecoating zijn stootvast, onbreekbaar en bieden 100% UV-bescherming. De medische siliconen neuspads en pootuiteinden zijn hypoallergeen en bieden het beste comfort en grip.

THE NO. 2 EYEWEAR heeft een modulair maatsysteem met standaard frameafmetingen van 49-20 mm en grote frameafmetingen van 52-20 mm. De lengte van de pootjes varieert van 135 mm tot 145 mm. Met een gewicht van slechts 18 gram biedt deze bril een perfecte pasvorm.

Het ontwerp van THE NO. 2 EYEWEAR is het resultaat van intensief onderzoek, enquêtes en interviews om inzicht te krijgen in de brillenmarkt, gebruikersgedrag en pijnpunten bij het dragen van brillen. Het doel was om de problemen van mensen met brillen op te lossen zonder concessies te doen aan stijl. Er is samengewerkt met verschillende fabrikanten en er zijn verschillende materialen, ontwerpen en prototypes getest om een product van topkwaliteit te garanderen.

De uitdagingen bij het ontwikkelen van THE NO. 2 EYEWEAR waren het vinden van de juiste fabrikanten en leveranciers en het perfectioneren van het ontwerp. Er waren veel experimenten en fouten tijdens het ontwikkelingsproces, maar uiteindelijk is het gelukt om het ontwerp te finaliseren en samen te werken met de beste fabrikanten en leveranciers.

THE NO. 2 EYEWEAR is ontworpen in New York, USA en met de hand gemaakt in Taiwan. Het project duurde van januari tot december 2020.

Met THE NO. 2 EYEWEAR wordt elk aspect van de brilervaring opnieuw vormgegeven. Vanaf het moment dat je de bril aanraakt, voel je de kwaliteit en vakmanschap. De pootjes openen soepel en het dragen van het montuur voelt comfortabel en licht aan. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de bril per ongeluk wordt verbogen of beschadigd.

THE NO. 2 EYEWEAR is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021 in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap en positieve gevoelens van bewondering en verwondering oproepen.

Met THE NO. 2 EYEWEAR behoren ongemak, schroeven en kapotte brillen tot het verleden. Ervaar het comfort en de duurzaamheid van deze minimalistische bril en geniet van een nieuwe kijk op eyewear.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shih-Yun Swin Huang
Afbeeldingscredits: Shih-Yun Swin Huang
Projectteamleden: Creative Director: Shih-Yun Swin Huang
Projectnaam: The No 2
Projectklant: Shih-Yun Swin Huang


The No 2 IMG #2
The No 2 IMG #3
The No 2 IMG #4
The No 2 IMG #5
The No 2 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp