Emerald Ribbon Ring: Een Meesterwerk van Multifunctionele Sieraden

Olivia Yao's Creatie Overbrugt Culturen met Elegantie en Praktisch Nut

De rijke geschiedenis van het strikje, een symbool van elegantie in zowel Oosterse als Westerse culturen, krijgt een moderne interpretie door de handen van sieradenontwerpster Olivia Yao. Haar Emerald Ribbon Ring is een toonbeeld van veelzijdigheid en verfijning, ontworpen om de drager te laten schitteren bij elke gelegenheid.

De Emerald Ribbon Ring, een ontwerp van Olivia Yao, is een staaltje van innovatie in de wereld van sieraden. Deze ring strekt zich uit over twee vingers en voegt een vleugje charme toe aan elke handbeweging. Het unieke aan dit ontwerp is de mogelijkheid om het sieraad te transformeren in twee afzonderlijke stukken: een bowknot hanger en een enkelvoudige knoopring, die beide een eigen verhaal vertellen van vertrouwen en minimalistische mode.

De kern van dit ontwerp is een natuurlijke, onbehandelde Colombiaanse smaragd, geslepen in een vierkante en symmetrische vorm, die het middelpunt vormt van de betoverende vlindermotief. Verborgen dubbele sluitingen garanderen een veilige en naadloze montage, waardoor de drager moeiteloos kan variëren tussen de verschillende stijlen.

De levendige groene tint van de Colombiaanse smaragd benadrukt de zeldzaamheid en schoonheid van de ring, waardoor het een opvallend stuk is in de collectie van de drager. De innovatieve verborgen sluiting maakt het mogelijk om de ring moeiteloos te transformeren, waardoor de drager unieke looks kan creëren voor elke gelegenheid.

Deze ring is niet alleen een toonbeeld van luxe en praktisch nut, maar ook van vakmanschap en precisie. De ontwerpster heeft grote zorg besteed aan het creëren van vloeiende lijnen en het bereiken van de perfecte harmonie van lijnen en wendingen in een 360-graden perspectief. Het resultaat is een 3D-model van een uitzonderlijk sieraad, waarbij 130 diamanten naadloos zijn gezet in een kanaalzetting die de rondingen en breedte van het lint volgt.

De uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp waren niet gering. De nauwe samenwerking tussen bekwame diamantslijpers en meester-ambachtslieden was cruciaal om de verfijnde kanaalgezette diamanten te integreren. De grootste uitdaging was het naadloos combineren van de boven- en onderlagen van het strikmotief, zowel qua comfort als esthetiek wanneer ze afzonderlijk worden gedragen, als ook de sierlijke elegantie wanneer ze gecombineerd worden.

De Emerald Ribbon Ring van Olivia Yao is een eerbetoon aan de historische betekenis van het strikje en biedt een frisse kijk op het thema van verstrengelde linten. Het sieraad is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, een bewijs van haar uitmuntende expertise en innovatie in sieradenontwerp. Dit stuk is niet alleen een sieraad, maar een kunstwerk dat de drager in staat stelt om met vertrouwen en stijl door het leven te gaan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Olivia Yao
Afbeeldingscredits: mage #1-5 : Monica Tsai
Projectteamleden: Olivia Yao
Projectnaam: Emerald Ribbon Ring
Projectklant: Olivia Yao Jewellery International Co., Ltd


Emerald Ribbon Ring IMG #2
Emerald Ribbon Ring IMG #3
Emerald Ribbon Ring IMG #4
Emerald Ribbon Ring IMG #5
Emerald Ribbon Ring IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp