Ring van Hoop: "Resistance is Life"

Een Sieraad Geïnspireerd door de Kracht van Koerdische Vrouwen

Deze ring, ontworpen door Sina Moloudnezhadnaghadeh, is meer dan een sieraad; het is een symbool van veerkracht en vrijheid, geïnspireerd door de onwrikbare vastberadenheid van Koerdische vrouwen.

De "Resistance is Life" ring vertegenwoordigt een krachtige boodschap van hoop en weerstand. Het ontwerp weerspiegelt de strijd voor vrijheid van de Koerdische bevolking, met een bijzondere nadruk op de rol van vrouwen in deze strijd. De ring is niet alleen een modeaccessoire, maar ook een draagbaar symbool van de onverzettelijkheid van de menselijke geest.

De unieke eigenschappen van de ring liggen in zijn inspiratiebron en ontwerp. Het sieraad is geïnspireerd door de majestueuze paarse bloemen die groeien op de besneeuwde hellingen van de Koerdische bergen. Deze natuurlijke schoonheid is gevangen in de vorm en kleur van de ring, waardoor het een uniek stuk is dat hoop en veerkracht uitstraalt.

De realisatie van de ring volgde de Lean Startup-methodologie, waarbij een Minimum Viable Product (MVP) werd gecreëerd om marktfeedback te verzamelen. Na succesvolle tests en aanpassingen werd de definitieve ring vervaardigd uit 18-karaat witgoud, met een bewuste keuze voor laboratoriumstenen om het sieraad betaalbaar te houden.

Technisch gezien is de ring ontworpen in maat 60 EU, met een hoogte van ongeveer 7,6 mm. Het middelpunt wordt gesierd door een ovale steen van 12*15 mm, geflankeerd door vier ronde stenen van 2*2 mm. Het gewicht van de ring, exclusief stenen maar inclusief het goud, bedraagt 8,05 gram.

De interactie met de ring is eenvoudig: het is een dagelijks draagbaar sieraad dat een boodschap van hoop en weerstand uitdraagt. De holle binnenkant vermindert het gewicht en de prijs, terwijl de niet-holle basis het mogelijk maakt de ring te vergroten of te verkleinen.

Het ontwerptraject begon in augustus 2023 in Urmia en werd afgerond in november 2023 in Teheran. De fotografie vond plaats in Urmia. Het onderliggende onderzoek voor dit ontwerp was gebaseerd op de herinneringen aan de weerstand van Kobani en de ontmoeting met de dood in de zoektocht naar vrijheid, wat uiteindelijk leidde tot de inspiratie van de paarse bloemen op de hellingen van de Ghandil Berg.

De grootste uitdagingen bij het ontwerpen van de ring waren het overbrengen van het concept via het ontwerp en de selectie van stenen met oog voor milieu-impact. Het MVP-ontwerp kreeg kritiek vanwege het gewicht en het ontbreken van charisma, wat leidde tot de uiteindelijke creatie van een sieraad dat zowel een diepgaand concept als een historische slogan belichaamt.

De "Resistance is Life" ring is een eerbetoon aan de onverzettelijke strijd van Koerdische vrouwen voor vrijheid. Het sieraad, bekroond met de Iron A' Jewelry Design Award in 2024, is een teken van hoop en leven, ontworpen om dagelijks gedragen te worden als een constante herinnering aan de kracht van weerstand.

[Fotograaf Yousef Yousefi, 2023] [Model Saeideh Pabarja] [3D Cad Ontwerper Parisa Najafi]


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sina Moloudnezhadnaghadeh
Afbeeldingscredits: [Photographer Yousef Yousefi, 2023] [Model Saeideh Pabarja] [3D Cad Designer Parisa Najafi]
Projectteamleden: Sina Moloudnezhadnaghadeh
Projectnaam: Resistance is Life
Projectklant: 4Sun Jewelry


Resistance is Life IMG #2
Resistance is Life IMG #3
Resistance is Life IMG #4
Resistance is Life IMG #5
Resistance is Life IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp