Ontwerp Dhvaja: Een Sieraad met Culturele Diepgang

Bowie Wong's Nieuwe Creatie Vermengt Boeddhistische Symboliek met Modern Design

In een unieke fusie van culturele symboliek en hedendaagse esthetiek introduceert ontwerper Bowie Wong een innovatieve halsketting genaamd Dhvaja. Dit sieraad, dat zowel een artistiek statement als een functioneel object is, weerspiegelt de verfijning van moderne juwelen met een diepe culturele resonantie.

De Dhvaja halsketting, geïnspireerd door de gelijknamige Boeddhistische vlag uit de Acht Gelukzalige Symbolen, vertegenwoordigt een overwinning op het kwaad en is een krachtig cultureel embleem. Wong heeft dit traditionele symbool getransformeerd tot een verfijnd en draagbaar kunstwerk dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel; de ketting kan worden geopend om persoonlijke herinneringen zoals een haarlok van een baby, navelstreng of zelfs geschriften en brieven in te bewaren.

Wat de Dhvaja halsketting onderscheidt, is de combinatie van traditionele symboliek met een minimalistisch en modern ontwerp. De ketting is vervaardigd uit 18k goud en afgewerkt met spiegelglans en kralenranden, wat zorgt voor een luxueuze uitstraling. De waterdichte constructie garandeert dat de inhoud veilig en ongeschonden blijft, zelfs bij langdurig dragen.

De realisatie van de Dhvaja ketting is een toonbeeld van vakmanschap, waarbij geavanceerde technieken zoals spiegelglanspolijsten en kralenrandbewerking zijn toegepast. De technische specificaties, zoals de afmetingen en het gewicht, benadrukken de precisie waarmee dit sieraad is vervaardigd.

De interactie met de Dhvaja ketting is eenvoudig en elegant. Gebruikers kunnen het decoratieve element draaien om toegang te krijgen tot de opslagruimte. Dit ontwerp is niet alleen een sieraad, maar ook een persoonlijke schatkist die nauw aansluit bij de wensen van de moderne drager.

De ontwikkeling van de Dhvaja ketting begon in maart 2018 en werd in juli van datzelfde jaar voltooid. Het ontwerpproces omvatte een diepgaande verkenning van Boeddhistische cultuur en symbolen, evenals een onderzoek naar methoden voor het bewaren van persoonlijke memorabilia.

Ondanks de uitdagingen om de complexiteit van de oorspronkelijke dhvaja vorm te vereenvoudigen zonder de essentie te verliezen, is het Bowie Wong gelukt een evenwicht te vinden tussen minimalisme en symbolische betekenis. Dit resulteerde in een sieraad dat zowel cultureel betekenisvol als esthetisch aantrekkelijk is.

De Dhvaja ketting is een voorbeeld van hoe traditionele symbolen en moderne designprincipes kunnen samensmelten tot een uniek en betekenisvol sieraad. Het is niet alleen een toonbeeld van creativiteit en esthetische waarde, maar ook van praktische bruikbaarheid. De ketting heeft een Iron A' Jewelry Design Award in 2024 gewonnen, wat de erkenning van zijn designexcellentie en innovatie onderstreept.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bowie Wong
Afbeeldingscredits: Photo and video credits@Bowie Wong
Projectteamleden: Bowie Wong
Projectnaam: Dhvaja
Projectklant: Bowie Wong


Dhvaja  IMG #2
Dhvaja  IMG #3
Dhvaja  IMG #4
Dhvaja  IMG #5
Dhvaja  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp