Gargantua: Een Ode aan de Kosmos in Sieraden

Jiancheng Tian's Futuristische Sieradenontwerp Geïnspireerd door de Kosmische Chaos

In een poging de uitgestrektheid en structuur van het universum te vangen, heeft ontwerper Jiancheng Tian een uniek sieraad gecreëerd, geïnspireerd door de kosmische chaos en de mysterieuze zwarte gaten. Het resultaat is Gargantua, een set oorbellen die de schoonheid van de kosmos belichamen.

De inspiratie voor Gargantua kwam van het zwarte gat met dezelfde naam. Tian gebruikte abstracte wiskundige concepten en verschillende functionele modellen onder de chaostheorie om verschillende hypothesen te creëren. De ontwerpen proberen trends die in de loop van de tijd terugkeren in sieraden te incorporeren. De ordelijke lijnvorm verbindt de sieraden met de veranderingen van hemellichamen, waardoor de schoonheid van de stroom wordt getoond. Het is speciaal ontworpen voor jonge mensen die verlangen naar de sterren en het onbekende.

Gargantua onderscheidt zich door zijn poging om wanordelijke en steady-state vormen van beweging voor chaotische systemen te beschrijven. De regelmatige accretieschijf omtrek en de zwarte bol in het midden onthullen de expansie en structuur van het universum. De gestroomlijnde vorm onthult een organische vorm, die een dynamisch gevoel van uitbreiding en bestemming weerspiegelt. Het sieraad is een verlengstuk van de mens, en de mens is een verlengstuk van het universum, en de twee bestaan harmonieus naast elkaar.

Het sieraad is gerealiseerd met behulp van 3D-ontwerp en 3D-printtechnologie. Het materiaal is 18k goud, gezandstraalde metalen sieradenambachttechnologie, Chinese zwarte chalcedoon. De technische specificaties van het ontwerp zijn gedetailleerd, met twee stijlen beschikbaar: een lange stijl met een totale lengte van 50mm en een korte stijl met een lengte van 18.5mm.

De interactie van het ontwerp presenteert moedig sculpturale visuele effecten, evenals het gevoel van realiteit en tegenspraak van functionele modellen, die dynamische vormen presenteren met gladde contouren en zorgvuldig ontworpen parametrische structuren. De zandstraalde materiaal brengt een subtiele dromerige oosterse mythologie. De drager kan de creativiteit voelen die wordt gebracht door de combinatie van 3D-technologie en artistiek ontwerp, evenals de mysterieuze en plechtige sfeer van het zwarte gat, die een uniek temperament overbrengt.

Het project begon in Shanghai in augustus 2022 en zal worden voltooid in Shenzhen in januari 2023. De onderliggende onderzoek voor dit ontwerp was om een organische vorm met een modieuze stijl te creëren. De ontwerper besteedde veel tijd aan het bestuderen van de berekeningsvergelijkingen en wetten van het chaotische functiemodel, en nam een holle structuur in het ontwerp, en gebruikte hightech modellering en precisietechnologie om het werk te presenteren.

De uitdagingen van dit ontwerp lagen in het interdisciplinaire en interdisciplinaire onderzoek naar wiskundige functies. Het was een zeer pijnlijke en langdurige uitdaging om de mooie vorm in de enorme functieberekening en model-evolutie te verkennen. Maar het resultaat is een prachtig sieraad dat de expansie van het universum en de zwaartekrachtbeweging van zwarte gaten onthult.

Gargantua werd bekroond met de Iron in A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Gerespecteerd voor het integreren van industriële best practices en competente technische kenmerken, dragen ze bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jiancheng Tian
Afbeeldingscredits: Images #1~5: Render: Yangdongsheng Xiang/ Photoshop: Jiancheng Tian
Projectteamleden: Jiancheng Tian
Projectnaam: Gargantua
Projectklant: Jiancheng Tian


Gargantua IMG #2
Gargantua IMG #3
Gargantua IMG #4
Gargantua IMG #5
Gargantua IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp