De Toekomst van Meubilair: "Yourself"

Een Revolutionair Concept van Gepersonaliseerd Meubilair

In een wereld waar individualiteit en personalisatie steeds belangrijker worden, komt een innovatief meubelontwerp genaamd "Yourself" naar voren, dat de manier waarop we naar meubels kijken volledig kan veranderen.

Ontworpen door Zongming Liu en Xuhui Chen, is "Yourself" geïnspireerd door de toenemende populariteit van gepersonaliseerde meubels. Het idee is ontstaan uit de behoefte aan veelzijdige meubels in ons dagelijks leven. "Yourself" is meer dan alleen een meubelstuk; het is een concept dat de gebruiker in staat stelt om een meubelstuk te creëren dat perfect past bij hun persoonlijke voorkeuren, functionele behoeften en esthetische smaak.

"Yourself" onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het kan fungeren als een wieg, een sofa of een boekenplank, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Het stelt gebruikers in staat om de kern, kleuren en functies te kiezen om een stuk te creëren dat perfect in hun ruimte past en hun stijl weerspiegelt. Bovendien is "Yourself" een duurzame optie, aangezien het gebruikers in staat stelt om verschillende soorten meubels te verkrijgen met slechts één product.

De realisatie van "Yourself" is mogelijk gemaakt door het gebruik van teakhout en aluminiumlegering. Teakhout is een zeer slijtvast materiaal met minimale vervorming, waardoor het ideaal is voor multifunctioneel meubilair. Aluminiumlegeringen zijn lichtgewicht en hebben een hoge sterkte-gewichtsverhouding, waardoor ze bestand zijn tegen hoge niveaus van stress en druk zonder te vervormen of te breken. Bovendien zijn aluminiumlegeringen 100% recyclebaar, wat ze een duurzame keuze maakt voor zowel fabrikanten als consumenten.

De technische specificaties van "Yourself" zijn als volgt: lengte 130cm x breedte 44cm x hoogte 180cm. Het ontwerp is gebaseerd op het principe van DIY (doe-het-zelf), waardoor gebruikers hun meubels kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Het bestaat uit een houten kern en aluminiumlegering stokken, die samen een stevig en veelzijdig meubelstuk vormen.

Het project "Yourself" begon in september 2022 in Milaan en werd voltooid in februari 2023. Het werd tentoongesteld in China in februari 2023. Het project was een uitdaging op zowel creatief als technisch vlak, maar de ontwerpers hebben deze uitdagingen met succes overwonnen en een innovatief en functioneel meubelstuk gecreëerd dat voldoet aan de behoeften en voorkeuren van de klant.

"Yourself" is bekroond met de Iron A' Furniture Design Award in 2023, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Met "Yourself" hebben Zongming Liu en Xuhui Chen een meubelstuk gecreëerd dat niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhixiang Tao
Afbeeldingscredits: Creator (Bruce Tao / Designer)
Projectteamleden: Honghe Gao Yuhan Gong Yue Guo Shiwen Huang
Projectnaam: Yourself
Projectklant: Zhixiang Tao


Yourself IMG #2
Yourself IMG #3
Yourself IMG #4
Yourself IMG #5
Yourself IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp