Venus: Een Verstelbaar Ergonomisch Studiebureau voor Online Leren

Een innovatieve oplossing voor het creëren van een goede leeromgeving thuis

Met de opkomst van online onderwijs en de toegenomen tijd die kinderen thuis doorbrengen, is er behoefte aan een studiebureau dat voldoet aan de veranderende behoeften van kinderen in hun groei. De Venus Studiebureau, ontworpen door Lei Wang, is een verstelbaar ergonomisch studiebureau dat is ontworpen om een goede leeromgeving thuis te creëren en kinderen te helpen beter online te studeren.

Het Venus Studiebureau is ontworpen om ouders te helpen een goede leeromgeving voor kinderen thuis te creëren. Gebaseerd op onderzoek is er de afgelopen jaren een trend naar een lagere leeftijd bij onze gebruikers. Daarom is de Venus ontworpen om hen te begeleiden van de kleuterschool tot de universiteit. De hoogte- en tafelkantelsysteem van het bureau helpt bij de ontwikkeling van een gezonde zithouding en studiehouding. De opbergfuncties bevorderen goede leerhabits. Bovendien is het bureau ontworpen met het oog op het gebruik en opladen van elektronische apparaten, aangezien online onderwijs nu een vast onderdeel is van het dagelijks leven.

Het Venus Studiebureau is voornamelijk gemaakt van multiplex. Het bureau heeft een frame van medium koolstofstaal dat is voorzien van een milieuvriendelijke poedercoating. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare structuur.

De afmetingen van het bureau zijn 1050mm × 670mm × (520~760)mm.

De Venus Studiebureau maakt gebruik van de technologie van een turbo wormaandrijving, waardoor de hoogte van 520 tot 760 mm vrij kan worden aangepast. Door het gebruik van synchrone riemaandrijvingstechnologie en het innovatieve ontwerp van de inklapbare zwengel kan de hoogteverstelling vanaf de voorkant worden gedaan terwijl de gebruiker zit, wat de gebruikerservaring aanzienlijk verbetert. Het tafelblad kan worden gekanteld met behulp van een gasveer. Hierdoor kan de hoek van het tafelblad eenvoudig worden aangepast. Het bureaublad is uitgerust met een multifunctionele opbergdoos met een draadloze oplaadmodule voor telefoons en tablets.

Het project voor het Venus Studiebureau begon in juli 2019 en werd in juli 2020 voltooid in Hangzhou, China. Het werd gelanceerd op de markt in augustus 2020.

Het Venus Studiebureau is ontworpen voor de nieuwe online onderwijsomgeving. Uit gebruikersonderzoek bleek dat met de ontwikkeling van de internetindustrie in China, online onderwijs ook snel is gegroeid. Meer dan 80% van onze gebruikersfamilies hebben al online onderwijs gevolgd of zijn van plan dit te doen. In deze omgeving voldoen de bestaande bureaus op de markt en onze bestaande producten niet goed aan de behoeften van online leren. Daarom hebben we dit nieuwe studiebureau ontworpen om de eisen van online leren te verkennen.

Het Venus Studiebureau is een verstelbaar ergonomisch bureau dat is ontworpen voor Chinese studenten om beter zelfstandig online te kunnen studeren. Aangezien de meeste Chinese studenten toegang hebben tot online onderwijsmiddelen via tablets en smartphones, is het Venus Studiebureau uitgerust met een multifunctioneel accessoire met functies zoals een tablethouder, draadloos opladen en opbergruimte. Het hele bureau is leuk om mee te spelen en handig in gebruik.

Het Venus Studiebureau is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het wordt gewaardeerd vanwege de integratie van best practices in de branche en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Belangrijke opmerking: Het Venus Studiebureau is beschermd door verschillende patenten en intellectuele eigendomsrechten in China.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PanYan Fei
Afbeeldingscredits: PanYan Fei
Projectteamleden: Creative Director: Lei WANG Product Designer: Panyan FEI Product Designer: Anlan CHEN Mechanical Engineer: Shichang GU
Projectnaam: Venus
Projectklant: PanYan Fei


Venus IMG #2
Venus IMG #3
Venus IMG #4
Venus IMG #5
Venus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp