Xi'an Vanke Pleasant Mansion: Een Verfijnd Verkoopcentrum dat Traditionele en Moderne Elementen Combineert

Een Ontwerp van ONE-CU Interior Design Lab

Inleiding:

Het Xi'an Vanke Pleasant Mansion, ontworpen door ONE-CU Interior Design Lab, is een verkoopcentrum dat de perfecte balans vindt tussen traditionele en moderne elementen. Met behulp van de grammatica van een wandeling in het park creëert het ontwerp een naadloze verbinding tussen verschillende ruimtes. Door het gebruik van warme, natuurlijke materialen en een eenvoudige esthetiek, straalt dit project een gevoel van rust en eenvoud uit. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en het ontwerpproces van dit opmerkelijke project.

Ontwerpers hebben de inspiratie voor dit project gehaald uit de relatie tussen het interieur en exterieur van de locatie, de interactie tussen de ruimte en de gebruikers, en de compositie en materialen die een ordelijke hiërarchie vormen. Het ontwerp fungeert als een "prepositie" die deze verschillende elementen met elkaar verbindt.

De unieke eigenschappen van het Xi'an Vanke Pleasant Mansion zijn te vinden in de manier waarop geometrische blokken van verschillende materialen in de ruimtes worden geplaatst. Deze blokken snijden openingen uit van verschillende hoogtes en afmetingen, waardoor een interactieve scheiding ontstaat tussen het virtuele en het echte. Door het gebruik van licht en schaduw wordt een spel van contrasten gecreëerd dat de zintuigen prikkelt. Bovendien is er bewust gekozen voor warme, natuurlijke materialen die een gevoel van comfort en eenvoud oproepen.

Het Xi'an Vanke Pleasant Mansion is gerealiseerd met behulp van verschillende technieken en materialen, waaronder steen, kunstglas, houtfineer, handgemaakt brons en papier. Deze combinatie van materialen draagt bij aan de unieke uitstraling van het project.

Met een oppervlakte van 950 vierkante meter biedt het Xi'an Vanke Pleasant Mansion verschillende ruimtes en functies. De begane grond fungeert als ontvangst- en tentoonstellingsruimte, terwijl de tweede verdieping onderdak biedt aan onderhandelingsruimtes en projectdisplays. De derde en vierde verdieping zijn voorzien van drie modelwoningen van verschillende types. Het gebouw is ontworpen rondom een binnenplaats, omringd door imposante bomen. Een waterpartij en een glazen gebouw weerspiegelen elkaar, waardoor een gevoel van rust en harmonie ontstaat.

Het Xi'an Vanke Pleasant Mansion is gelegen in Xi'an, China en het project is gestart in april 2020 en voltooid in augustus 2020. Het ontwerp is gebaseerd op lokale culturele invloeden en biedt een moderne interpretatie van traditionele elementen. Door het gebruik van eenvoudige lijnen en natuurlijke materialen wordt een tijdloze esthetiek gecreëerd die zowel hedendaags als authentiek aanvoelt.

Het Xi'an Vanke Pleasant Mansion heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie "Interior Space, Retail and Exhibition Design" in 2021. Deze erkenning is een bewijs van het vakmanschap en de innovatie die in dit project zijn verwerkt. Het ontwerp is geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en wekt bewondering en verwondering op bij de toeschouwers.

Het Xi'an Vanke Pleasant Mansion is een voorbeeld van hoe traditionele en moderne elementen harmonieus kunnen samenkomen in een ontwerp. Met zijn intuïtieve lijnen, warme materialen en interactieve ruimtes biedt dit verkoopcentrum een unieke ervaring voor bezoekers. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van Xi'an, terwijl het tegelijkertijd een blik werpt op de toekomst van design en architectuur.

Afbeelding credits: Foto door Sean


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ONE-CU Interior Design Lab
Afbeeldingscredits: photo by: Sean
Projectteamleden: ONE-CU Interior Design Lab
Projectnaam: Vanke Pleasant Mansion
Projectklant: ONE-CU Interior Design Lab


Vanke Pleasant Mansion IMG #2
Vanke Pleasant Mansion IMG #3
Vanke Pleasant Mansion IMG #4
Vanke Pleasant Mansion IMG #5
Vanke Pleasant Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp