Serenity: Een Warme, Ontspannende en Stijlvolle Woning

Een Ontwerp van Chun Hung Chen

Inleiding

De moderne samenleving brengt vaak veel stress met zich mee. Het is daarom van essentieel belang om een rustige en ontspannen omgeving te creëren waarin we kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Het ontwerp van Serenity, gerealiseerd door Chun Hung Chen, biedt een warme, ontspannende en stijlvolle woning waarin de bewoners kunnen genieten van een oase van rust.

Geïnspireerd door de behoefte van de vrouwelijke cliënt om een gevoel van ritueel in haar leven te creëren en de wens van de mannelijke cliënt om unieke en trendy producten te hebben, heeft de ontwerper een foyer ontworpen die fungeert als een showcase voor mooie spullen. Deze ruimte dient als een tentoonstellingsgebied voor de favoriete schoenen van de man en een galerij voor zijden sjaals van de vrouw, en creëert tegelijkertijd een gevoel van ceremonie. Door het gebruik van kleuren met een lage verzadiging wordt een ontspannen en serene sfeer gecreëerd.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de renovatie van de 2,3 meter hoge balk met een grijze spiegel. Deze aanpassing vergroot en presenteert de visuele ruimte, waardoor een heldere en luchtige sfeer ontstaat. Dit stelt de bewoners in staat om los te komen van de drukte en vermoeidheid van het werk en zich volledig te ontspannen.

Om een andere textuur en smaak in de ruimte te creëren zonder al te veel kleur, heeft de ontwerper gekozen voor technologische houtnerfpanelen op de muren. Deze subtiele houtnerfversiering voegt een vleugje warmte toe aan de eenvoudige en sobere ruimte. Door het gebruik van natuurlijke materialen en het verminderen van het gebruik van verf, wordt de natuurlijke sfeer van de materialen zelf behouden en ontstaat er een zachte en aangename thuisomgeving.

Met een oppervlakte van 105 vierkante meter en 3 kamers, een eetkamer en een woonkamer, heeft dit project een ruime indeling. De ontwerper heeft creativiteit gebruikt om de openbare en privéruimtes van de woning duidelijk af te bakenen en de ruimte horizontaal en verticaal te integreren. Hierdoor kan natuurlijk licht door middel van goede verlichting de woning binnendringen en wordt er een rustige en ontspannen sfeer gecreëerd met een soepele en harmonieuze verkeersstroom.

De interactie met het ontwerp is gebaseerd op de liefde van de cliënten voor het verzamelen van verschillende items. De ontwerper heeft daarom opzettelijk vitrines in de ruimte gepland om de items van de cliënten tentoon te stellen. Dit verhoogt niet alleen de textuur van de ruimte en creëert een persoonlijke stijl, maar onthult ook een nieuwe visuele ervaring met meerdere elementen.

Het Serenity-ontwerp is in november 2021 in Taiwan gerealiseerd. Het is het resultaat van diepgaand onderzoek naar het creëren van een ontspannen en comfortabele sfeer. Door het gebruik van zwart, wit en grijs en slimme ontwerpoplossingen is een huis ontstaan dat doordrenkt is van rust. De ontwerper heeft veel aandacht besteed aan de details en heeft verschillende materialen en objecten gecombineerd om een unieke sfeer te creëren en de bewoners te helpen ontsnappen aan vermoeidheid en stress.

Het Serenity-ontwerp heeft zijn eigen uitdagingen gekend. Het oorspronkelijke ontwerp omvatte 4 kamers, een eetkamer en een woonkamer, maar op verzoek van de cliënt is één kamer verwijderd en omgebouwd tot een op maat gemaakte kleedkamer voor de slaapkamer. Daarnaast heeft de ontwerper een schoenenkast in de entree gemaakt met behulp van een stansplaat en een schakelkast erachter verborgen. Dit zorgt ervoor dat het uiterlijk van de entree consistent en harmonieus is.

In de ruimte met kleuren met een lage verzadiging heeft de ontwerper leerpanelen, grijze spiegels en roestvrijstalen strips gebruikt in de woonkamer en de hoofdslaapkamer. Hierdoor is de monotone muur niet langer synoniem met saaiheid, maar een ontwerp dat buiten het visuele kader treedt. Door het gebruik van kleuren met een lage verzadiging worden heldere kleuren en decoraties beperkt, terwijl heterogene elementen worden gebruikt om een rustgevende ruimte te creëren voor de bewoners.

Het Serenity-ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het Serenity-ontwerp is een voorbeeld van technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan het creëren van een betere wereld.

Met het Serenity-ontwerp heeft Chun Hung Chen een warme, ontspannende en stijlvolle woning gecreëerd waarin de bewoners kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Dit ontwerp is een inspiratie voor iedereen die op zoek is naar rust en sereniteit in hun leefomgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: No.2 design
Afbeeldingscredits: No.2 design
Projectteamleden: CHUN-HUNG CHEN, CHIEN-HSIUNG HUANG
Projectnaam: Serenity
Projectklant: No.2 design


Serenity IMG #2
Serenity IMG #3
Serenity IMG #4
Serenity IMG #5
Serenity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp