Butai: Een veelzijdige en aanpasbare plank voor Japanse huizen

Een innovatief ontwerp van Misaki Kiyuna

Inleiding:

De Japanse cultuur staat bekend om zijn minimalistische esthetiek en slimme ruimtegebruik. Maarai, ontworpen door Misaki Kiyuna, is een unieke plank die inspeelt op de behoeften van Japanse huizen. Met zijn aanpasbare breedte en veelzijdige functies biedt deze plank een elegante oplossing voor het opbergen van diverse items zonder de beperkte vloerruimte te overbelasten. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en de technologie achter dit opmerkelijke ontwerp.

Body:

De Butai-plank is ontworpen met het oog op flexibiliteit en functionaliteit. Het kan worden gebruikt als een boekenplank, een kast of zelfs als een ruimteverdeler. Met een totale breedte van 1800 mm, een diepte van 450 mm en een hoogte van 1450 mm biedt het voldoende opbergruimte voor verschillende items. De plank is gemaakt van milieuvriendelijk multiplex en afgewerkt met een urethaancoating om kromtrekken te voorkomen.

Wat de Butai-plank echt onderscheidt, is het unieke T-vormige ontwerp. Dit ontwerp biedt niet alleen stabiliteit, maar maakt ook een eenvoudige montage mogelijk zonder het gebruik van metalen fittingen. Door 5 planken en 14 T-vormige onderdelen op elkaar te stapelen, kan de plank gemakkelijk worden geassembleerd. De T-vormige onderdelen zijn gemaakt van stalen plaat en kunnen worden gebruikt om foto's en posters met magneten vast te zetten. Dit geeft de gebruiker de vrijheid om hun eigen patroon te creëren door de T-vormige onderdelen in verschillende aantallen, posities en hoeken te plaatsen.

Een ander opvallend kenmerk van de Butai-plank is de mogelijkheid om het als een tijdschriftenrek te gebruiken. De bovenkant van de plank kan worden gebruikt om tijdschriften en boeken op een elegante manier weer te geven. Bovendien kan de plank 360 graden worden gebruikt, waardoor het een veelzijdig meubelstuk is dat in elke ruimte kan worden geplaatst.

De Butai-plank is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Wanneer het wordt blootgesteld aan licht, werpt de T-vormige structuur een schaduw op de plank, waardoor een fantastisch visueel effect ontstaat. Het ontwerp straalt een gevoel van luxe en volume uit, zonder dat het eruitziet alsof het in elkaar is gezet.

Conclusie:

Met zijn aanpasbare breedte, veelzijdige functies en unieke T-vormige ontwerp is de Butai-plank een perfecte aanvulling op Japanse huizen met beperkte ruimte. Het biedt een elegante oplossing voor het opbergen van verschillende items en voegt een vleugje stijl toe aan elke ruimte. Misaki Kiyuna heeft met dit ontwerp een perfecte balans gevonden tussen functionaliteit en esthetiek.

Image Credits: [Afbeelding #1: Misaki Kiyuna, Butai, 2021] [Afbeelding #2: Misaki Kiyuna, Butai, 2021] [Afbeelding #3: Misaki Kiyuna, Butai, 2021] [Afbeelding #4: Misaki Kiyuna, Butai, 2021] [Afbeelding #5: Misaki Kiyuna, Butai, 2021]

Awards en Accolades: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Misaki Kiyuna
Afbeeldingscredits: [Image # 1: Misaki Kiyuna, Butai, 2021][Image # 2: Misaki Kiyuna, Butai, 2021][Image # 3: Misaki Kiyuna, Butai, 2021][Image # 4: Misaki Kiyuna, Butai, 2021][Image # 5: Misaki Kiyuna, Butai, 2021]
Projectteamleden: Misaki Kiyuna
Projectnaam: Butai
Projectklant: Misaki Kiyuna


Butai IMG #2
Butai IMG #3
Butai IMG #4
Butai IMG #5
Butai IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp