Mix and Match: Een Unieke en Speelse Benadering van Zitten en Wachten

Een Ontwerp van Joao Faria

Inleiding

De Mix and Match-collectie is een originele en leuke manier om te zitten en te wachten. Dit emotionele object laat ons elke keer glimlachen als we ernaar kijken. Ontworpen met name voor hotels, entrees en commerciële gebouwen, biedt het drie maten houten banken en de keuze uit zes verschillende stoelen. Een kleine tafel en USB-aansluitingen voor het opladen van telefoons en tablets zijn ook beschikbaar. De mogelijkheden voor aanpassing zijn bijna eindeloos.

De inspiratie voor dit object is ontstaan uit de prachtige stoelen die op de markt verkrijgbaar zijn en waar we allemaal van houden. Als we teruggaan naar het midden van de 20e eeuw, realiseren we ons dat de stoelen waar we vandaag van dromen, destijds (prachtig) ontworpen waren. Er valt niets nieuws meer te bedenken... alleen heruitvinden en eer betuigen. Mix and Match herinterpreteert en decontextualiseert enkele van deze klassiekers op een grappige manier, verwijdert bepaalde elementen en presenteert ze met een twist.

De Mix and Match-collectie onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het is een leuke en originele manier om te zitten en te wachten. Dit emotionele object laat ons elke keer glimlachen als we ernaar kijken. Ontworpen met name voor hotels, entrees en commerciële gebouwen, biedt het drie maten houten banken en de keuze uit zes verschillende stoelen. Een kleine tafel en USB-aansluitingen voor het opladen van telefoons en tablets zijn ook beschikbaar. De mogelijkheden voor aanpassing zijn bijna eindeloos.

De Mix and Match-collectie wordt in twee verschillende fasen geproduceerd. Eerst wordt een houten bank gecreëerd met openingen waarin de stoelen passen. Dit deel heeft een eenvoudig en discreet ontwerp, zodat de stoelen kunnen schitteren. Vervolgens worden de stoelen geselecteerd en aangepast om in de houten bank te passen. De poten worden verwijderd en er wordt een speciaal mechanisme in elke stoel geplaatst, zodat deze veilig in de houten bank kan worden bevestigd. De belangrijkste materialen zijn drie verschillende houtfineersoorten, lak en de materialen van de stoelen.

De Mix and Match-collectie is verkrijgbaar in drie maten: voor twee, drie of vier stoelen. De afmetingen van de banken zijn als volgt: grote bank - 3050 x 300 x 200; middelgrote bank - 2350 x 300 x 200; kleine bank - 1650 x 300 x 200. Het product wordt geleverd in verschillende pakketten, afhankelijk van de geselecteerde onderdelen. De houtfineersoorten die beschikbaar zijn voor de banken zijn eiken, walnoot en tineo. De stoelen zijn gemaakt van stof, synthetisch leer, polycarbonaat of polypropyleen, afhankelijk van het model.

Het gebruik van dit object is net zo natuurlijk en vanzelfsprekend als ademhalen. Mensen gaan op de stoelen zitten en kunnen ze vrij draaien op de bank. Als optie is het mogelijk om een USB-oplaadpunt te plaatsen om telefoons op te laden en zelfs kleine tafels om een laptop op te gebruiken.

De Mix and Match-collectie is ontworpen in het eerste semester van 2019 in Portugal. Het object is geïnspireerd door de meest ongebruikelijke bronnen. Bij elk idee dat we hebben, geven we het een naam en een nummer en verkennen we het tot het uiterste. Als het origineel is, vinden we een manier om het te realiseren. Het eerste prototype van de Mix and Match-collectie werd gepresenteerd op de Valencia-beurs in september, om de acceptatie te testen. Het was een groot succes en we hebben besloten om verder te gaan.

Als ontwerp voor commercieel gebruik was de belangrijkste uitdaging bij dit object de keuze van stoelen die voldoen aan alle vereiste certificeringen voor hospitality- en contractprojecten.

De Mix and Match-collectie is een originele verzameling houten banken, ontworpen met name voor hotels, entrees en commerciële gebouwen. Het is leuk, fris en gedurfd, en maakt mensen aan het lachen telkens wanneer ze ernaar kijken en het gebruiken. Er zijn drie maten beschikbaar, zes verschillende stoelen om uit te kiezen en een kleine tafel om te gebruiken met een laptop. Optioneel kunnen de banken USB-aansluitingen bevatten om telefoons en tablets op te laden. Maar het belangrijkste doel is de eindeloze mogelijkheden voor aanpassing, waardoor elk stuk een uniek object wordt. Bouw je eigen Mix and Match!

Afbeeldingen: João Faria/Founder/CEO

Auteursrechten behoren toe aan João Faria, 2019.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2020. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, waardoor ze voldoening en positieve gevoelens bieden en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: João Faria
Afbeeldingscredits: Images: creator (João Faria/Founder/CEO).
Projectteamleden: João Faria
Projectnaam: Mix and Match
Projectklant: João Faria


Mix and Match IMG #2
Mix and Match IMG #3
Mix and Match IMG #4
Mix and Match IMG #5
Mix and Match IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp