Wijn Zwarte Piramide: Een Uniek en Betoverend Verpakkingsontwerp

Een Limited Edition Ontwerp door Oksana Kashkovskaya

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit het oude Egypte, met zijn ongelooflijke piramides die een magische betekenis hebben. De strakke vormen van de piramides inspireren en bewonderen tegelijkertijd. Zonder verleden kan er geen toekomst zijn, en deze gedachtegang weerspiegelt ook het begrip van dit ontwerp. Om iets nieuws te creëren, moet men zich herinneren wat er miljoenen jaren geleden al bestond en dit opnieuw interpreteren met een modernere designbenadering. De fles kan de silhouet van een Egyptische koning oproepen.

Dit verpakkingsontwerp bestaat uit vier flessen wijn, elk met de naam van een van de vier natuurlijke elementen: vuur, aarde, water en lucht. De vier elementen zijn bedekt met een lichtgevende lak. Elke verpakking is gemaakt van stevig karton en heeft de vorm van een driehoek. De vier verpakkingen vormen samen de volledige vorm van een piramide en hebben een zwarte kleur die lijkt op het oppervlak van vulkanisch gesteente. De flessen zijn gemaakt van zwart glas en bedekt met een extra laag metaal die doet denken aan de kleding van de oude Egyptenaren, die metalen platen om hun middel droegen.

Voor de verpakking is stevig karton gebruikt. Het voorste gedeelte is bedekt met goudkleurig folie dat lijkt op een goudstaaf. De flessen zijn gemaakt van ondoorzichtig zwart glas en bedekt met zwart metaal. Voor de dop is een zachte, lichtgekleurde steensoort gebruikt. De vorm van de fles is zo ontworpen dat deze perfect past in de piramideverpakking. Er is ook gebruik gemaakt van een lichtgevende transparante lak die de metalen symbolen van de vier elementen bedekt, deze zijn alleen volledig zichtbaar in het donker.

De afmetingen van de verpakking zijn H 43 cm x B 30 cm, de fles heeft een hoogte van 26 cm.

Het ontwerp van de Wijn Zwarte Piramide is een samensmelting van de oude Egyptische cultuur en moderne designelementen. Het unieke verpakkingsontwerp en de symboliek van de vier elementen maken dit een opvallend en betoverend product. Het openen van de verpakking bij nacht onthult de magie van de lichtgevende symbolen en nodigt uit om de verschillende smaken van de wijn te ontdekken.

Het ontwerpproces voor de Wijn Zwarte Piramide begon in september 2018 en werd voltooid in februari 2019. Tijdens het ontwerpproces werden verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het vinden van de juiste balans tussen de tegenstellingen van goud en koud metaal. Uiteindelijk werd gekozen voor zwart metaal met een minder glanzend oppervlak, wat het ontwerp visueel rijker maakt. Voor de dop werden verschillende vormen overwogen, maar uiteindelijk werd gekozen voor een schuine vorm en vierkante platen die extra details laten zien.

De Wijn Zwarte Piramide is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriestandaarden en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Oksana Kashkovskaya
Afbeeldingscredits: Oksana Kashkovskaya
Projectteamleden: Oksana Kashkovskaya
Projectnaam: Wine Black Pyramid
Projectklant: Oksana Kashkovskaya


Wine Black Pyramid IMG #2
Wine Black Pyramid IMG #3
Wine Black Pyramid IMG #4
Wine Black Pyramid IMG #5
Wine Black Pyramid IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp