Solar Media: Een Duurzame Oplossing voor Hergebruik van Verpakkingen

Een Innovatief Ontwerp van Tiger Pan

Inleiding

De Solar Media, ontworpen door Tiger Pan, is een revolutionair project dat zich richt op het bieden van zonne-energieverlichting aan de BOP-bevolking (Base of the Pyramid) in derdewereldlanden zonder elektriciteit. Wat dit ontwerp uniek maakt, is het gebruik van herbruikbare verpakkingen die kunnen worden omgevormd tot functionele meubelstukken. Laten we eens kijken naar de bijzondere eigenschappen en voordelen van dit innovatieve ontwerp.

De Solar Media is een project dat zich richt op het voorzien van zonne-energieverlichting aan Afrika en andere onderontwikkelde gebieden zonder elektriciteit. Een van de sleutelfactoren die dit project onderscheidt, is het vermogen om verpakkingen van verschillende formaten te hergebruiken wanneer het product is geconsumeerd. De kleine dozen binnenin kunnen worden omgevormd tot lades, terwijl de kartonnen compartimenten kunnen worden gevouwen tot kledinghangers. Zelfs de buitenste doos, die wordt gebruikt voor transport, kan worden omgetoverd tot een kledingkast. Door de zes dozen te combineren, kan er zelfs een ladekast worden gecreëerd. Dit innovatieve ontwerp maakt optimaal gebruik van de beschikbare materialen en minimaliseert verspilling.

De Solar Media wordt gerealiseerd met behulp van golfkarton en eenvoudige bedrukkingstechnieken. Het ontwerp van de verpakking heeft de volgende specificaties: productverpakking (258(L)*355(H)*85(W)), logistieke doos (362(L)*527(H)*140(W)), productiekosten van de verpakking: 1 USD en verkoopprijs van het product: 70 USD. Dit ontwerp is niet alleen duurzaam en functioneel, maar ook kosteneffectief.

Het doel van de Solar Media is om de levensomstandigheden van mensen in armoede te verbeteren door middel van zonne-energieverlichting. Het ontwerp maakt het mogelijk om de verpakking op een nuttige manier te gebruiken, zelfs nadat het product is uitgepakt. De kartonnen compartimenten kunnen worden omgevormd tot kledinghangers, waardoor mensen een eenvoudige en handige manier hebben om hun kleding op te hangen. De buitenste doos kan dienen als een lade, waardoor extra opbergruimte wordt gecreëerd. Door meerdere dozen te combineren, kan er zelfs een kledingkast of kast worden gemaakt. Dit ontwerp biedt niet alleen verlichting, maar ook praktische oplossingen voor opslag en organisatie.

De Solar Media is geproduceerd in China en werd gelanceerd op 1 mei 2020. Het product wordt verkocht in Afrika, India en andere arme gebieden over de hele wereld. Dit ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van de BOP-bevolking en de impact van gebrek aan elektriciteit op hun dagelijks leven. Het doel van dit project is om een duurzame oplossing te bieden die niet alleen verlichting biedt, maar ook de kosten en gezondheidsrisico's van het gebruik van kerosinelampen en kaarsen vermindert.

Het ontwerpproces van de Solar Media bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het project richtte zich op de BOP-bevolking, wat betekent dat de winstmarges laag zijn. Het doel was om een betaalbare oplossing te bieden die de overlevingskansen van de armen zou verbeteren. Het ontwerp moest niet alleen duurzaam en herbruikbaar zijn, maar ook voldoen aan een beperkt budget. Ondanks deze uitdagingen slaagde het ontwerpteam erin om een innovatieve en praktische oplossing te creëren die een positieve impact heeft op het leven van mensen in armoede.

De Solar Media is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in de categorie Packaging Design. Deze erkenning is toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van de Solar Media is een voorbeeld van uitmuntendheid en innovatie, en draagt bij aan een betere levenskwaliteit voor mensen in armoede.

De Solar Media, ontworpen door Tiger Pan, is een baanbrekend project dat zonne-energieverlichting biedt aan mensen in armoede. Het unieke ontwerp maakt gebruik van herbruikbare verpakkingen die kunnen worden omgevormd tot functionele meubelstukken. Dit ontwerp is niet alleen duurzaam en kosteneffectief, maar biedt ook praktische oplossingen voor opslag en organisatie. De Solar Media is een voorbeeld van innovatie en uitmuntendheid in de wereld van ontwerp en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TIGER PAN
Afbeeldingscredits: No 1: Tiger Pan, Yuxuan He, Yuling Zhu, Lei Peng No 2: Tiger Pan, Yuxuan He, Yuling Zhu, Lei Peng No 3: Tiger Pan, Yuxuan He, Yuling Zhu, Lei Peng No 4: Tiger Pan, Yuxuan He, Yuling Zhu, Lei Peng No 5: Tiger Pan, Yuxuan He, Yuling Zhu, Lei Peng
Projectteamleden: Designer: Tiger Pan, Yuxuan He Structure Designer: Zhangkun Xie Project Manager: Lei Peng
Projectnaam: Solar Media
Projectklant: TIGER PAN


Solar Media IMG #2
Solar Media IMG #3
Solar Media IMG #4
Solar Media IMG #5
Solar Media IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp