De Masker Die Het Virus Opeet

Een Virus-Eliminerend Masker Ontworpen door Birger Linke

Inleiding

Swiss biotech bedrijf Livinguard heeft een textiel ontwikkeld voor herbruikbare maskers dat bacteriën, schimmels en virussen (inclusief Covid-19) inactief maakt bij contact. Dit productidee is tot leven gebracht in de verpakking: het masker wordt geleverd in een steriele verpakking. Een plastic strip die eraan bevestigd is, animeert - wanneer deze op en neer wordt geschoven - een virus dat tijdens het proces wordt opgegeten, wat wat broodnodige humor toevoegt in deze wanhopige dagen.

De Masker Die Het Virus Opeet maakt gebruik van een gepatenteerd, speciaal behandeld textiel voor herbruikbare maskers, dat virussen, bacteriën en schimmels inactief maakt bij contact (inclusief Covid-19).

De Masker Die Het Virus Opeet wordt gemaakt met behulp van Livinguard behandeld textiel, piepschuim en EVA.

De afmetingen van het masker zijn 220 mm breed, 22 mm diep en 220 mm hoog.

Belangrijke tags voor dit ontwerp zijn: masker, virus-eliminerend, Covid-19, coronavirus, Livinguard.

Het ontwerpteam voor De Masker Die Het Virus Opeet bestaat uit Birger Linke.

Het doel was om een nieuw, uniek productvoordeel aan de consument te communiceren via de verpakking: dat een eenvoudig textiel elke dag bescherming kan bieden.

Het product werd gelanceerd in mei 2020 en tot op heden zijn er 5 miljoen maskers geproduceerd. De markt voor dit product is China en wereldwijd.

Om het virus-eliminerende proces tot leven te brengen in de verpakking, hebben we gebruik gemaakt van een eeuwenoude techniek: Moiré-animatie - het creëren van een optische illusie van geanimeerde frames, met de grafische afbeelding van een virus dat tijdens het proces wordt 'opgegeten'.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van De Masker Die Het Virus Opeet was het vinden van de juiste materialen en druktechnologie die een zeer nauwkeurige productie mogelijk maakten die nodig was voor de animatie.

De Masker Die Het Virus Opeet wordt geleverd in een steriele verpakking. Om verwarring tussen gezinsleden en daarmee kruisbesmetting te voorkomen, worden er clips in verschillende kleuren geleverd in een aparte hoes om elk masker aan te passen.

Fotografie: Chiara Ye Photography

Livinguard heeft het behandelde textiel gepatenteerd.

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2021. De Silver A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creatief en professioneel opmerkelijk, die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Birger Linke
Afbeeldingscredits: Photography: Chiara Ye Photography
Projectteamleden: Birger Linke
Projectnaam: The Mask that Ate the Virus
Projectklant: Birger Linke


The Mask that Ate the Virus IMG #2
The Mask that Ate the Virus IMG #3
The Mask that Ate the Virus IMG #4
The Mask that Ate the Virus IMG #5
The Mask that Ate the Virus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp