Daejeon Bruce Rice Cake Redesign

Choulsoon Park

Verpakking Design

Er zijn verschillende culturele schatten en attracties in Daejeon, maar het is jammer dat veel mensen hier niet goed van op de hoogte zijn en de meeste buitenlanders alleen Seoul kennen. Daarom hebben we nagedacht over de noodzakelijke methoden om het lokale toerisme effectief te activeren via invloedrijke bedrijven in de regio Daejeon.

2019-2021 is het jaar om Daejeon te bezoeken. Om de cultuur van het toerisme in Daejeon nieuw leven in te blazen, zijn de negen belangrijkste grafische kenmerken van Daejeon toegepast op de verpakking van Sungsimdang, een toonaangevend banketbakkersbedrijf in Daejeon. Bezoekers en kopers van Sungsimdang kunnen tegelijkertijd met het kopen van producten informatie verkrijgen over verschillende toeristische culturen in Daejeon, en dit zal effectieve marketing zijn bij het exporteren van producten in de toekomst.

De ontwerper besloot dat de verpakking van Daejeon Bruce Rice Cake eerlijke producten en een merkimago moet overbrengen, terwijl tegelijkertijd informatie over lokale attracties wordt gecommuniceerd. Daarom werd elke serie verdeeld in drie series op basis van smaak, en elke serie werd ontworpen door het merk en het lokale verhaal met elkaar te verbinden. Hierdoor kun je verschillende producten ervaren en visuele informatie overbrengen naar consumenten die het product hebben gekocht. De verpakking kan ook rechtop staan of plat worden neergelegd en is niet gemakkelijk beschadigd.

De ontwerper heeft de kleurverloop van elke serie geselecteerd als de originele kleur van het materiaal, zodat consumenten gemakkelijk de smaak van het product dat ze willen kopen kunnen begrijpen. Daarnaast zijn naast kleuren ook de productnamen in het Engels en Koreaans toegepast om rekening te houden met verschillende consumenten.

Het project begon in maart 2020 en werd voltooid in november 2020. Het is tentoongesteld in de Moglyeon Gallery van de Hanbat National University.

Om dit ontwerp te realiseren, hebben we onderzoek gedaan naar twee categorieën: lokale inwoners van Daejeon en alle burgers (inclusief buitenlanders). We hebben een enquête gehouden over het merk van het te ontwerpen product en een enquête over het begrip van de bezienswaardigheden in het gebied Daejeon. Uit de resultaten bleek dat de ervaring met het merk "Sungsimdang" hoog was, maar de ervaring met bezienswaardigheden in het gebied Daejeon was enigszins ontoereikend. Daarom werd besloten dat het promoten van lokale bezienswaardigheden via het invloedrijke bedrijf "Sungsimdang" in de regio zowel goed zou zijn voor het bedrijf als voor het gebied Daejeon.

De student-ontwerper heeft alleen marktonderzoek gedaan, van planning tot uiteindelijke ontwerpresulaten. We hebben veel tijd geïnvesteerd in enquêtes om onze marketingresultaten te verkrijgen en we hebben verschillende tests uitgevoerd op het materiaal van het papier en de structuur van de verpakking, zodat de verpakking later geïnstalleerd of geplaatst kan worden.

De Daejeon Bruce Rice Cake Redesign is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: choulsoon park
Afbeeldingscredits: choulsoon park
Projectteamleden: Individual
Projectnaam: Daejeon Bruce Rice Cake Redesign
Projectklant: choulsoon park


Daejeon Bruce Rice Cake Redesign IMG #2
Daejeon Bruce Rice Cake Redesign IMG #3
Daejeon Bruce Rice Cake Redesign IMG #4
Daejeon Bruce Rice Cake Redesign IMG #5
Daejeon Bruce Rice Cake Redesign IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp