Kahisu: Een Artistieke en Ethische Herinterpretatie van Japanse Azijn Dranken

Shinji Arashigawa presenteert een innovatieve verpakking voor een uniek Japans azijn drankje

Kahisu, een nieuw Japans azijn drankje, combineert kunst, ethiek en innovatie in een unieke verpakking. Het ontwerp, gecreëerd door Shinji Arashigawa, is geïnspireerd op de werken van twee bekende kunstenaars en heeft een sterke boodschap over duurzaamheid en ethische keuzes.

Arashigawa's ontwerp voor Kahisu is een eerbetoon aan de kunst en de ethiek. Het idee voor dit unieke azijn drankje kwam voort uit de wens om een nieuw product te creëren dat zowel smaakvol als duurzaam is. Kahisu wordt gemaakt van bittere sinaasappelschillen, een bijproduct dat normaal gesproken wordt weggegooid na het persen van het sap. Het resultaat is een drankje met een unieke smaak, een mix van azijn, zoetheid en de bitterheid van de sinaasappelschillen.

De verpakking van Kahisu is even uniek als het drankje zelf. Arashigawa koos voor een champagne-achtige fles, een ongebruikelijke keuze voor Japanse azijn drankjes. De grafische elementen op de fles zijn geïnspireerd op de werken van twee kunstenaars: Paul Gauguin en Claude Monet. De fruitige smaak Blend G is geïnspireerd op Gauguin's tropische landschappen en mensen, terwijl de frisse en verfrissende smaak Blend M is geïnspireerd op Monet's landschapsschilderijen van waterlelies.

Naast het artistieke aspect van het ontwerp, heeft Arashigawa ook veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van de verpakking. De fles en het etiket zijn gemaakt van gerecyclede materialen, in lijn met de ethische boodschap van het product. De verpakking is ontworpen om de unieke eigenschappen van het drankje te benadrukken en tegelijkertijd een sterke boodschap over duurzaamheid en ethische keuzes te communiceren.

Kahisu is meer dan alleen een azijn drankje. Het is een product dat een verhaal vertelt over kunst, innovatie en ethiek. Het is een voorbeeld van hoe design kan worden gebruikt om een sterke boodschap over te brengen en een positieve impact te hebben op de wereld. Het project begon in Hiroshima, Japan in september 2021 en is sinds augustus 2022 te koop in de online winkel.

Dit unieke ontwerp heeft niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. In 2023 werd Kahisu bekroond met de Bronzen A' Packaging Design Award, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan uitmuntende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Deze erkenning bevestigt de originaliteit en het vakmanschap van Shinji Arashigawa's ontwerp voor Kahisu.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shinji Arashigawa
Afbeeldingscredits: Shinji Arashigawa
Projectteamleden: Producer/Product Director: Koichiro Kasio Planner: Makiko Ozawa
Projectnaam: Kahisu
Projectklant: Shinji Arashigawa


Kahisu IMG #2
Kahisu IMG #3
Kahisu IMG #4
Kahisu IMG #5
Kahisu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp