Sorkhab: Een Eco-Vriendelijke Houten Verpakking voor Brow Soaps

Een Duurzaam Ontwerp Geïnspireerd door de Natuur

Als het ultieme inspiratiebron speelde de natuur een cruciale rol in het proces van het bedenken van het ontwerp. De organische vorm van de houten verpakking is overgenomen van de rondingen van rivierstenen, wat resulteert in een glad en duurzaam ontwerp.

Sorkhab Brow Soaps zijn gemaakt van 100% veganistische en dierproefvrije ingrediënten. Om ervoor te zorgen dat de verpakking ook in lijn is met de natuurlijke inhoud, is er gekozen voor hout als hoofdmateriaal. De gladde contouren van de verpakking trekken nog meer de aandacht van kopers. Het product zelf, de zeep, is gemaakt van 100% veganistische materialen, en de verpakking straalt ook uit dat het milieuvriendelijk is. De hele verpakking is gemaakt van resthout dat wordt gevonden in de meubelindustrie. Dit is een van de redenen waarom er voor hout is gekozen.

De Sorkhab-verpakking heeft geprobeerd het publiek op drie verschillende niveaus te betrekken. Ten eerste zullen ze de ongebruikelijke vormen van het product opmerken en de gestroomlijnde vormgeving interessant en uniek vinden. Ten tweede kunnen ze het in hun handen nemen en de natuurlijke textuur van het hout voelen. En ten derde zullen ze het waarschijnlijk heel gemakkelijk vinden om de deksel te openen en het product te gebruiken. Er zijn drie ingelegde magneten in de houten verpakking geïnstalleerd om deze te sluiten. Om de houten doos te openen, kunt u eenvoudig de deksel van de magneten losmaken en de zeep gemakkelijk gebruiken.

Het ontwerp van Sorkhab is gerealiseerd met behulp van Rhino3D-modelleringssoftware. Het oorspronkelijke prototype is gebouwd met behulp van een drievoudige CNC-freesmachine. Om de uiteindelijke productiekosten te beheersen, is het ontwerp aangepast zodat het gefreesd kan worden met een roterende CNC-freesmachine. Wat betreft de milieuvriendelijke aanpak, wordt de verpakking geproduceerd met behulp van resthout uit de meubelindustrie, zoals walnoot, beuken, essen en els.

De afmetingen van de Sorkhab-verpakking zijn 10,5 cm breed, 5 cm diep en 3,5 cm hoog.

Het Sorkhab-ontwerp is ontwikkeld in het eerste kwartaal van 2020 in Teheran, Iran.

Het groeiende aantal mensen dat zich aangetrokken voelt tot milieuvriendelijke materialen en deze combinatie van dierproefvrije en natuurlijke cosmetica heeft het ontwerponderzoek gestimuleerd om zich te richten op natuurlijke materialen en duurzame manieren om ze te verzamelen en te gebruiken.

Het gebruik van hout als hoofdmateriaal om de natuurlijke en veganistische aard van het product te benadrukken, was een uitdaging op zich. Het vinden van de beste productiemethode met een redelijke prijs was ook een grote uitdaging in dit project.

Sorkhab heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege hun integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en positieve gevoelens oproepen.

Met zijn unieke ontwerp dat geïnspireerd is door de natuur en zijn focus op duurzaamheid, is Sorkhab een opvallende en milieubewuste keuze voor de verpakking van Brow Soaps.

Afbeeldingscredits: Elect Studio en Amin Najafi


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Parham Elahi Doust
Afbeeldingscredits: Elect Studio and Amin Najafi
Projectteamleden: Parham Elahi Doust
Projectnaam: Sorkhab
Projectklant: Parham Elahi Doust


Sorkhab IMG #2
Sorkhab IMG #3
Sorkhab IMG #4
Sorkhab IMG #5
Sorkhab IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp