Simart Katya: De Nieuwe Generatie Robotstofzuiger

Een innovatieve en slimme oplossing voor een moeiteloos schone woning

Als mensen vandaag de dag drukker zijn dan ooit tevoren, kan een robotstofzuiger, die meer tijd en moeite bespaart in vergelijking met traditionele stofzuigers, extra tijd en waarde toevoegen aan iemands leven. Met slimme functies en bediening via een smartphone-app kan een robotstofzuiger worden ingesteld om elke dag van de week het huis schoon te maken. Een robotstofzuiger is een geweldige toevoeging aan een woning en geeft gebruikers meer tijd om te genieten van de dingen die ze het liefst doen.

De Simart Katya Robotstofzuiger, ontworpen door Ahmet Burak Veyisoglu, is een revolutionaire stofzuiger die is uitgerust met een intelligent routesysteem en eenvoudig kan worden bediend via de app. Met behulp van de Laser Distribution Sensor scant de Katya de kameromtrekken en maakt het een kaart van de meest efficiënte schoonmaakroute. Met een zuigkracht van 3000 Pa en twee borstels zorgt de Katya voor een grondige reiniging. De 6000 mAh batterij ondersteunt tot 3 uur werktijd of reinigt een oppervlakte van 300 vierkante meter. Dankzij het slanke ontwerp van het waterreservoir kan de stofzuiger tegelijkertijd stofzuigen en dweilen, waardoor tijd en energie worden bespaard.

De Simart Katya is gemaakt van lichtgewicht kunststof en heeft een bovenpaneel dat is vervaardigd met behulp van de In-mold lamination (IML) technologie, waardoor het een strakke uitstraling heeft en aantrekkelijk is voor consumenten. De Laser Distribution Sensor kan 360 graden draaien om de omgeving te scannen. Om de LDS te beschermen, is er een plastic cover aan de bovenkant geplaatst, samen met een chromen ring om het uiterlijk van het bovenpaneel compleet te maken.

De Simart Katya heeft een afmeting van 325 mm breed, 325 mm lang en 96 mm hoog, met een gewicht van 2,7 kg. De batterij heeft een capaciteit van 6000 mAh Li-Ion, waardoor de stofzuiger langdurig kan worden gebruikt zonder op te laden.

De Simart Katya kan worden bediend via de smartphone-app of de meegeleverde afstandsbediening. Met aparte aan/uit- en wifi-knoppen op het bovenpaneel kan de stofzuiger eenvoudig worden in- en uitgeschakeld. Zodra de stofzuiger is ingeschakeld en ingesteld, begint de Katya automatisch met het scannen van de kameromtrekken met behulp van de Laser Distribution Sensor. Nadat de kaart van de omgeving is gemaakt, begint de robotstofzuiger automatisch met het reinigen of dweilen van de vloer. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert de stofzuiger terug naar het oplaadstation om op te laden.

Het ontwerpproces van de Simart Katya begon in november 2020 en werd in mei 2021 voltooid in Hong Kong. Tijdens het ontwerpproces werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen en verwachtingen van consumenten, evenals naar de trends en concurrentie in de markt. De inzichten uit dit onderzoek werden gebruikt om de persona's en ontwerprichtingen te creëren. Prototypes werden vervolgens getest en gevalideerd door echte gebruikers, waarna het definitieve ontwerp werd afgerond voor massaproductie.

De Simart Katya heeft verschillende uitdagingen overwonnen om zich uniek te onderscheiden van andere robotstofzuigers op de markt. Het ontwerp is gericht op het benadrukken van de Laser Distribution Sensor, die wordt beschouwd als het meest geavanceerde en intelligente onderdeel van de Katya Robotstofzuiger. Om de sensor meer zichtbaar te maken voor de eindgebruiker en de kracht, efficiëntie en intelligentie van het apparaat te benadrukken, is er een chromen ring toegevoegd aan de sensor. Daarnaast is het bovenpaneel ontworpen met een opvallend patroon om een meer technologiegedreven ontwerpstijl te bieden.

De Simart Katya Robotstofzuiger is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Huishoudelijke Apparaten Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische kenmerken en artistieke vaardigheden die in het ontwerp zijn verwerkt. De Simart Katya wordt geprezen om zijn uitzonderlijke kwaliteit en positieve impact op gebruikers.

Met zijn geavanceerde functies, slimme technologie en aantrekkelijke ontwerp is de Simart Katya Robotstofzuiger de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een moeiteloos schone woning. Het biedt gebruikers meer tijd en gemak, zodat ze kunnen genieten van de dingen die er echt toe doen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ahmet Burak Veyisoglu
Afbeeldingscredits: Ahmet Burak Veyisoglu
Projectteamleden: Ahmet Burak Veyisoglu
Projectnaam: Katya
Projectklant: Ahmet Burak Veyisoglu


Katya IMG #2
Katya IMG #3
Katya IMG #4
Katya IMG #5
Katya IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp