Revolutionaire Droger Wint Prestigieuze Designprijs

Hedgehog Droger: Innovatie in het Drogen van Sportuitrusting

De Hedgehog Droger, een baanbrekend ontwerp van Bjorn Holte, Lachlan Dunn en Magne Bolstad, heeft de prestigieuze A' Design Award in de categorie Huishoudelijke Apparaten gewonnen. Deze multifunctionele droger belooft een revolutie in het drogen van sport- en buitenuitrusting.

De inspiratie voor de Hedgehog Droger ontstond uit persoonlijke noodzaak. Na het overlijden van zijn vrouw, stond uitvinder Bjorn Holte er alleen voor om zijn drie jonge kinderen op te voeden in de natte en besneeuwde Noorse bergen. De dagelijkse strijd om handschoenen en laarzen droog en georganiseerd te houden, leidde tot de ontwikkeling van een geheel nieuwe droger, die bestaande technologieën in de schaduw stelt.

Wat de Hedgehog Droger onderscheidt, is de combinatie van hoogwaardig ontwerp en technologie. Met een krachtige ventilator die zowel een stille als een tornado-modus heeft, verstelbare warmte voor gevoelige materialen, ionische technologie om geuren en bacteriën te verwijderen, verhoogde brandveiligheid en vervangbare onderdelen voor duurzaamheid, zet Hedgehog een nieuwe standaard in de markt.

De realisatie van de droger was een technologische uitdaging. Het team werkte samen met ingenieurs van het Hydro Power Laboratory aan de NTNU in Noorwegen en paste technologie toe die vergelijkbaar is met geoptimaliseerde waterturbines. Dit resulteerde in een energiezuinig ventilatorsysteem dat de droogtijd aanzienlijk verkort.

Met afmetingen variërend van 22-33 cm breed, 8.5-16.5 cm diep en 65-125 cm hoog, afhankelijk van het model, is de Hedgehog Droger niet alleen krachtig maar ook compact. Het apparaat verbruikt tussen de 35 en 750 watt en kan zelfs een kleine kamer verwarmen.

De bediening van de droger is gebruiksvriendelijk met een interface voor het aanpassen van de luchtstroom, het selecteren van de warmte, het kiezen van de ionische geurverwijderingsinstelling en het instellen van de timer. De droger heeft verschillende uitbreidingen voor diverse droogbehoeften en schakelaars voor elke stalen spike om de luchtstroom te concentreren waar het het meest nodig is.

Na de lancering in 2021 in de Scandinavische detailhandel, is de nieuwste Ionic i3-versie die geuren verwijdert uitgebracht in 2023. De Hedgehog Droger heeft tijdens tests aangetoond dat het vijf keer sneller droogt dan vergelijkbare producten op de markt. Dit succes is het resultaat van een combinatie van efficiënte technologie en een strak, functioneel ontwerp, waardoor het een aantrekkelijk item is om in huis te hebben en mensen aanmoedigt om actiever te zijn en meer tijd buiten door te brengen.

Met zijn gepatenteerde turbotechnologie en ionisch systeem, meerdere warmte-instellingen, stille tot tornado-modus, schakelaars voor gerichte luchtstroom, functies voor verhoogde brandveiligheid en een energiezuinig ontwerp, voegt de Hedgehog multifunctionele droger efficiëntie toe aan het drogen en organiseren van uitrusting. Het is een product dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de esthetiek van de ruimte waar het wordt gebruikt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bjorn Holte
Afbeeldingscredits: In house production.
Projectteamleden: Inventor and CEO: Bjorn Holte Lead designer: Lachlan Dunn, LDDG Lead engineer: Magne Bolstad, Bolstad Consulting External designer: Vidar Pedersen, Sno Design
Projectnaam: Hedgehog
Projectklant: Hedgehog AS and Hedgehog Dryer Inc


Hedgehog IMG #2
Hedgehog IMG #3
Hedgehog IMG #4
Hedgehog IMG #5
Hedgehog IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp