Si Te Baijiu: Een Moderne Uitdrukking van Oosterse Cultuur

Een Verfijnd Ontwerp van Wen Liu en Yong Deng

Inleiding

Si Te Baijiu is een design dat een sterke uitdrukking van de oosterse cultuur belichaamt. Het ontwerp is geïnspireerd op de Baoxiang-bloem, een eeuwenoud Chinees traditioneel patroon. Door het gebruik van gedurfde oosterse kleuren en het toepassen van de Baoxiang-bloem, weerspiegelt het ontwerp een moderne Chinese esthetiek en draagt het bij aan de ontwikkeling van de Chinese cultuur.

Si Te Baijiu is een uniek ontwerp dat traditionele Chinese cultuur combineert met een fris en verfijnd nieuw patroon en beeld. De nieuwe patronen en beelden met een oosterse essentie creëren een eigentijdse Chinese esthetiek. De ontwerpers maken gebruik van elementen uit de traditionele cultuur, die op een positieve manier worden ontwikkeld.

Het ontwerp van de verpakking bestaat uit speciaal papier en zijden stof. De voorkant van de verpakking is gemaakt met behulp van een weefproces. De naam van het hoofdproduct is bevestigd aan een metalen kaart. De fles is gemaakt van keramiek met een geroosterde bloem.

De afmetingen van het product zijn 165 mm lang, 135 mm breed en 320 mm hoog.

Si Te Baijiu is ontworpen door Wen Liu, Yong Deng en Weijie Kang. Het project begon in mei 2018 en werd voltooid in juli 2018 in Shenzhen.

Het ontwerp van Si Te Baijiu heeft als doel om de Chinese cultuur te behouden en deze aan de wereld te introduceren. Het ontwerp is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de Chinese cultuur en de toepassing van traditionele elementen op een eigentijdse manier.

Het ontwerp van Si Te Baijiu bracht enkele uitdagingen met zich mee, zoals het ontwikkelen van een verpakkingsontwerp met oosterse kenmerken en het vinden van de juiste balans tussen traditie en moderniteit. De ontwerpers slaagden erin om een delicaat product te creëren dat de oosterse concepten overdraagt.

Si Te Baijiu is een ontwerp dat de aandacht trekt. De doos is versierd met een reliëf van een schatbloempatroon, wat zorgt voor een complex en levendig effect. De vorm van het etiket is geïnspireerd op de traditionele Chinese mascotte Ruyi, met daaronder een traditionele zegelvorm. Het idee om een zegelvorm te gebruiken is geïnspireerd op Chinese draken en de Grote Muur. Het ontwerp brengt een oosters concept over en het resultaat is verfijnd.

Si Te Baijiu heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Si Te Baijiu toont een opmerkelijk niveau van excellentie en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Si Te Baijiu is een prachtig voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van cultureel erfgoed. Het ontwerp belichaamt de schoonheid van de Chinese cultuur en draagt deze uit naar de wereld.

Afbeeldingen: Wenliu, Yong Deng, Weijie Kang, Li Chen


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wen Liu
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Wenliu, Si Te Baijiu, 2018. Image #1: Creator Yong Deng, Si Te Baijiu, 2018. Image #1: Creator Weijie Kang, Si Te Baijiu, 2018. Image #1: Illustrator Li Chen, Si Te Baijiu, 2018.
Projectteamleden: Designer: Wen Liu Designer: Yong Deng Designer: Weijie Kang
Projectnaam: Si Te Baijiu
Projectklant: Wen Liu


Si Te Baijiu IMG #2
Si Te Baijiu IMG #3
Si Te Baijiu IMG #4
Si Te Baijiu IMG #5
Si Te Baijiu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp