Lamay Island's Souvenir Series: Een Uniek Geschenk uit Taiwan

Verpakkingsontwerp dat de lokale cultuur en het milieu omarmt

Van onze redacteur

Chia-Hui Lien en Jen-Wei Huang hebben een prachtige reeks geschenkdozen ontworpen die de schoonheid van Lamay Island in Taiwan weerspiegelen. Het ontwerp, genaamd Lamay Island's Souvenir Series, is geïnspireerd op de rijke maritieme cultuur van het eiland en biedt een unieke en milieuvriendelijke manier om lokale lekkernijen te presenteren en te bewaren.

Het hoofdidee achter het ontwerp van de Lamay Island's Souvenir Series is om de lokale visserijtradities van Lamay Island te eren en tegelijkertijd een duurzame en functionele verpakkingsoplossing te bieden. Het ontwerpteam heeft ervoor gekozen om gedroogde vis en vissticks van verse geelvintonijn als lokale snacks te presenteren, perfect om te delen met vrienden en familie en ideaal als souvenir.

De verpakking van de Lamay Island's Souvenir Series is zorgvuldig ontworpen om de versheid van de gedroogde vis te behouden en tegelijkertijd een esthetisch aantrekkelijke presentatie te bieden. De verpakking is voorzien van een ritssluiting om de vis vers te houden en kan na consumptie van de vis worden hergebruikt als een handige opbergdoos. Dit benadrukt het belang van milieubescherming en geeft de verpakking een extra waarde.

Het ontwerp van de geschenkdozen is geïnspireerd op de lokale bezienswaardigheden van Lamay Island, met name de Stone Vase. Deze visuele afbeelding versterkt de lokale kenmerken en beelden en creëert een unieke en herkenbare identiteit voor de Lamay Island's Souvenir Series.

De Lamay Island's Souvenir Series is niet alleen een visueel aantrekkelijke verpakkingsoplossing, maar ook een functioneel en praktisch geschenk. De magnetische sluiting van de geschenkdoos biedt consumenten de mogelijkheid om de geschenkdoos als cadeau te versturen, waardoor het een perfecte keuze is voor speciale gelegenheden.

Het ontwerpteam heeft intensief onderzoek gedaan naar de lokale cultuur en geschiedenis van Lamay Island om ervoor te zorgen dat het ontwerp van de Lamay Island's Souvenir Series nauw aansluit bij de unieke kenmerken van het eiland. Door middel van fotografie en gegevensverzameling hebben ze de maritieme cultuur en de lokale geschiedenis van het eiland geïntegreerd in het ontwerp, waardoor het een authentieke en betekenisvolle ervaring wordt voor de ontvanger van het geschenk.

De Lamay Island's Souvenir Series zal vanaf 1 december 2019 te koop zijn op Lamay Island, Taiwan. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Packaging Design, een erkenning voor de creatieve en ingenieuze benadering van het ontwerp. Het ontwerpteam van Chia-Hui Lien en Jen-Wei Huang heeft met de Lamay Island's Souvenir Series een uniek geschenk gecreëerd dat niet alleen de lokale cultuur en het milieu omarmt, maar ook een prachtige herinnering biedt aan het prachtige Lamay Island.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHIA-HUI LIEN
Afbeeldingscredits: Designer: Chia-Hui Lien , Jen-Wei Huang
Projectteamleden: Designer: Chia-Hui Lien , Jen-Wei Huang
Projectnaam: Lamay Island’s Souvenir Series
Projectklant: CHIA-HUI LIEN


Lamay Island’s Souvenir Series IMG #2
Lamay Island’s Souvenir Series IMG #3
Lamay Island’s Souvenir Series IMG #4
Lamay Island’s Souvenir Series IMG #5
Lamay Island’s Souvenir Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp